Claudia Mihaela Banu, mesaj cu ocazia atestării documentare a Râmnicului și Călimăneștiului

566 0

Două localități deosebit de importante pentru Vâlcea, Călimănești și capitala de județ, Râmnicul, serbează zilele acestea atestarea documentară. Ambele acte de naștere sunt legate de numele marelui voievod Mircea cel Bătrân.
Senatoarea liberală Claudia Mihaela Banu este semnatara unui emoționant mesaj de felicitare legat de însemnătatea zilei

În urmă cu 633 de ani, numele oraşului nostru apărea pentru prima dată scris pe un hrisov semnat de domnitorul Mircea cel Bătrân. La 20 mai 1388, aflat în ctitoria sa de suflet – Mânăstirea Cozia – domnitorul Ţării Româneşti semna un hrisov de danie prin care înzestra acest lăcaş religios cu ”o moară la Râmnic”. În același hrisov, apare și orașul Călimănești, „binevoit domnia mea să ridic din temelie o mănăstire… la locul numit Călimăneşti pe Olt”, hrisov care semnează astfel şi actul de naştere al Mănăstirii Cozia.

Astăzi, când sărbătorim certificatele de naștere ale celor două importante unități teritoriale, Râmnicu Vâlcea și Călimănești, nutrim speranța unui viitor mai sigur, care să readucă normalitatea în viața noastră, după o perioadă lungă, de grele încercări.

La ceas de sărbătoare, doresc Râmmnicului și Călimăneștiului, prosperitate, dezvoltare durabilă și împliniri!

La mulți ani, Râmnicu Vâlcea!

La mulți ani, Călimănești!

K.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *