Tineri români din Nepsis în pelerinaj la Sfânta Cristina din Bolsena

597 0

Un grup de copii și tineri de la Paraclisul Mănăstirii “Adormirea Maicii Domnului” de la Centrul Eparhial de la Roma și alți tineri din Roma și împrejurimi, au participat joi, 20 August 2020, la un pelerinaj organizat de către Centrul de Pelerinaje “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” al Episcopiei Italiei, transmite Romanian Global News.

Orașul Bolsena, aşezat pe malul lacului cu acelaşi nume din centrul Italiei, cinsteşte ca ocrotitoare pe tânăra martiră din secolul al IV-lea, Sfânta Cristina. Cultul acestei sfinte este amintit de numeroase mărturii istorice. Din săpăturile arheologice făcute în secolul trecut, reiese că la Bolsena era cinstită Sfânta Cristina încă din secolul al IV-lea, lângă mormântul ei fiind descoperit și un cimitir subteran. Mărturiile iconografice sunt, de asemenea, numeroase: sfânta apare între fecioarele martire reprezentate pe mozaicurile Bisericii „Sfântul Apolinarie” din Ravena, mozaicuri lucrate în secolul al VI-lea. Numeroşi artişti, de la Giovani della Robia la Luca Signorelli, de la Paul Veronese la Luca Cranach, s-au inspirat din episoadele povestite de “Passio Cristinae”, cu multe amănunte care, în mare parte, reproduc „Acta” – Faptele celor mai cunoscuți mucenici.

Astfel, tinerii au putut să se roage și să cânte Troparul Sfintei Mucenițe lăngă mormântul acesteia, și să viziteze cimitirul subteran care arată o intensă prezență creștină în acea perioadă.

Tinerii au putut să se bucure apoi de priveliștea minunată a Lacului Bolsena lângă marginea căruia au putut participa la discuții catehetice de grup sau personale împreună cu părinții care au însoțit grupul de copii în pelerinaj.

Călătoria s-a încheiat cu vizita unuia dintre cele mai senzaționale locuri din Italia, Civita di Bagnoregio, mai numit și orașul care moare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *