Rezultate examen bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020 (înainte de contestații) 02.09.2020

557 0

COMUNICAT DE PRESA

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea

Rezultate examen bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020 (înainte de contestații) 02.09.2020

Au fost publicate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020 (înainte de contestații)

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 31,5%%, în creștere față sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%).

La nivelul județului Vâlcea rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 35,17%.

La probele scrise s-au prezentat 762 de candidaţi din cei 914 înscrişi și au promovat 268. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 10 candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Județul nostru se află pe lista celor cu promovabilitate de peste 35%, alături de: Caraș-Severin (35,1%), Covasna (35,4%), Bistrița Năsăud (35,7%), Suceava (36%), și Botoșani (41,7t în județele Vrancea (24,3%) și Ilfov (24,7%).

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Biroul de comunicare al I.S.J. Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *