Deputatul Eugen Neaţă face o adevărată pledoarie pentru turismul vâlcean, care ne poate relansa economic

397 0

În timp ce unii politicieni vâlceni se zbat pentru Geoparcul Oltenia de sub munte, ceea ce este un lucru excellent, deputatul social demoicrat Eugen Neaţă face şi el, la rândul său, o adevărată pledoarie pentru turismul vâlcean şi pentru agro-turism, pentru valorificarea resurselor extraordinare cu care ne-a dăruit natura, pentru punerea în valoare a potenţialului turistic, cu tot ce înseamnă el, de la mănăstiri, la hoteluri şi pensiuni, drumeţii în aer liber şi bălăceli sau tratamente la apă termală.

Concedii, vacanțe și weekend-uri de vis.

Nu știu dacă aveți printre prieteni oameni care au aflat cu totul întâmplător ce interesant poate fi un sfârșit de săptămână în una dintre stațiunile vâlcene. Pandemia ne-a ajutat să descoperim nu numai turismul național, ci și pe cel local, foarte apreciat de generații și generații de români. Pe lângă ofertele balneare pe care le au stațiunile vâlcene s-a dezvoltat un turism de agrement foarte atractiv. Cunosc vâlceni care au fost pentru câteva zile la un hotel sau la o pensiune din Călimănești, Olănești, ori Govora-Băi, unde au petrecut clipe minunate. Nopți de distracție adevărată, cu băi în piscine cu apă termală și jocuri de societate, zile cu plimbări în aer ferit de orice sursă de poluare, pe trasee de lungimi suficiente pentru un prânz bogat la întoarcere, pregătit de bucătari foarte inventivi. S-au relaxat multe dintre restricțiile de până acum și parcurile de distracții, acvaparcurile, sunt deschise din nou, după mai bine de un an, pentru iubitorii de bălăceală.

Sunt un mare susținător al turismului vâlcean și îmi pun speranța că de pe listele dumneavoastră de concediu nu lipsesc nici pensiunile agroturistice, de la cele dintre podgoriile din sud și până la cele din vestul pastoral și din nordul muntos, facilitățile turistice din Ocnele Mari și Obârșia Lotrului și din incinta tuturor schiturilor și mănăstirilor, dar mai cu seamă hotelurile și pensiunile din Călimănești-Căciulata, Olănești și Govora-Băi. Insist pe această idee pentru că se apropie și sfârșitul anului școlar și lunile de concediu de odihnă pentru adulți. Acum se fac planuri și, probabil, cele mai importante lucruri sunt siguranța fiecăruia, teama de încurcături produse la granițele altor state din pricina imunității și, desigur, bugetele mai subțiri acum decât în trecut, pentru acoperirea unui concediu reușit.

Județul Vâlcea oferă vâlcenilor și siguranță sanitară și oportunități de distracții necunoscute, și bugete rezonabile pentru vacanțe de vis. Ca să nu mai spun că nimic nu este mai important pentru noi toți decât să cumpăram ceea ce producem chiar noi, pentru o relansare economică adevărată. Aștept de la dumneavoastră istorii din week-end-uri, concedii și vacanțe petrecute în județul Vâlcea pentru a le povesti pe această pagină în cursul verii care tocmai a început.

K.R.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *