Virgil Pîrvulescu: VÂLCEA Start-ups HUB, locul unde ideile se transformă în afaceri

596 0

Virgil Pîrvulescu are în plan înființarea unui spațiu colaborativ unde antreprenori la început de drum să poată să își dezvolte ideile, cu sprijin din partea Primăriei.
„Ca acțiune imediată cu potențial de creștere economică rămâne sprijinirea antreprenoriatului local.  Mulți tineri pleacă din oraș din lipsa unor șanse de dezvoltare profesională sau personală. Printre aceștia există potențiali antreprenori care fie ar încerca, au încercat sau vor să încerce să devină propriul lor șef. Nu este ușor să pornești o afacere, să o dezvolți. Dacă tinerii cu spirit antreprenorial ar fi ajutați de către Primărie, consider că ar exista mult mai multe business-uri prospere în Râmnicu Vâlcea.”, susține liberalul.

Potrivit candidatului PNL crearea unui mediu unde tinerii antreprenori să fie școliți, să se dezvolte și să scaleze ideile lor de afaceri, poate schimba paradigma orașului. Astfel, Pîrvulescu propune un plan bine pus la punct pentru a veni în ajutorul celor care doresc să-și deschidă o afacere.

În prima fază, Primăria le va oferi debutanților în afaceri un spațiu versatil,  care poate fi personalizat și adaptat nevoilor lor. Mai apoi, antreprenorii care doresc să pornească o afacere vor trece printr-un program de învățare pe module și introducere în noțiuni simple de management, contabilitate primară, promovare online, banking, protecția muncii, etc.

Modulele vor fi susținute de profesioniști voluntari. Următorul pas va fi atribuirea unui mentor care care să îl ajute pe antreprenor să își dezvolte un MVP (minimum viable product), care va fi lansat, ulterior, în campanie de finanțare.

„În funcție de rezultatele obținute, anumite afaceri vor fi susținute și de Primărie. Dacă ideea de afacere este una bună, inovativă, care „sparge gheața”, Primăria va putea interveni financiar și susține în plus, prin infuzie de capital, respectiva afacere.”, conchide Virgil Pîrvulescu.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *