2007 – Anul aderării României la Uniunea Europeană.
Timp de 12 ani, nici un europarlamentar român nu a fost interesat de județul Vâlcea.
Anul trecut, un grup de opt oameni curajoși, onești, profesioniști și implicați, pe care încrederea românilor și propriile calități i-au ajutat să devină europarlamentari, și-au propus să schimbe România.
A fost un vot al speranței, cu care oamenii au învestit Alianța USR PLUS, trimițând mesajul clar al schimbării care trebuie să vină.
Odată instalat, impulsul schimbării trebuie hrănit și crescut, cu speranță și cu măsuri concrete, cu soluții la problemele din jurul nostru.
Ramona Strugariu este primul europarlamentar român care își va deschide un birou în Râmnicu Vâlcea și, astfel, ne-a dat curajul să facem următorul pas în a deveni schimbarea pe care o dorim.
Zilele trecute a fost alături de noi, de candidații Alianței USR PLUS, la alegerile locale, ne-a transmis energia pozitivă necesară continuării proiectului nostru și ne-a asigurat, în același timp, de susținerea Uniunii Europene prin acces la fonduri europene semnificative.
Am avut bucuria să întâlnim oameni de toate vârstele, inclusiv reprezentanți ai Consiliului Elevilor, tineri formidabili care reușesc de ani buni să-și facă vocea auzită în comunitate. Am vorbit cu Ramona Strugariu despre Erasmus, despre politici de tineret, fonduri europene, politică internă și viitorul pe care USRPLUS și-a luat angajamentul de a-l oferi comunității.
Ramona Strugariu a depus nu mai puțin de 577 de amendamente în primul an de mandat ca europarlamentar și ocupă locul al doilea în Parlamentul European, la numărul de moțiuni propuse și susținute în acest an.
La mai bine de 13 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, fondurile europene sunt încă un concept abstract și nebulos pentru mulți dintre cetățeni, iar rata de absorbție a lor de către țara noastră rămâne în continuare sub media europeană.
În urmă cu două săptămâni, Ramona Strugariu a anunțat că a fost publicat online, pe site-ul său, ramonastrugariu.eu, ghidul privind accesarea fondurilor europene în noul Cadru financiar multianual 2021-2027, inițiat împreună cu colegul său Nicu Ștefănuță, europarlamentar USR PLUS: „(..) varianta electronică a acestuia va fi disponibilă pe site-ul meu ramonastrugariu.eu, la secțiunea «În România». Ghidul este un proiect comun al meu si al colegului Nicu Ștefănuță, pornit din dorinţa de a aduce informaţia acolo unde este mai mare nevoie de ea: la firul ierbii, la cetăţean şi la autorităţile locale. Ne dorim să vedem comunităţile din România dezvoltându-se cu bani europeni.
Românii merită o viaţă mai bună: să aibă slujbe mai bune, să-şi trimită copiii la şcoli moderne, oamenii să fie trataţi în spitale curate şi bine dotate, să respire un aer mai curat, să meargă pe străzi neaglomerate. Pentru toate acestea, avem la dispoziţie aproape 80 de miliarde de euro în următorii şapte ani. Haideţi să nu-i lăsăm să se irosească!”.
“Acest ghid s-a născut din dorința noastră de a ne juca pe deplin rolul de deputați europeni, un rol înțeles ca interfață între cetățeni și Uniunea Europeană. Există numeroase oportunități de dezvoltare disponibile autorităților locale din România și ne dorim ca o mai bună cunoaștere a acestora să ducă la beneficii concrete pentru români. Ca români şi ca europarlamentari care reprezintă România în Parlamentul European, ne dorim să vedem comunităţile din țara noastră dezvoltându-se cu bani europeni”, a mai declarat Ramona Strugariu
Vă invităm să-l descărcați și să ne lăsați întrebările dumneavoastră printr-un comentariu, iar noi ne facem o datorie de onoare din a publica fragmente din ghid, cu răspunsurile potrivite.
𝗟𝗶𝗻𝗸 𝗱𝗼𝘄𝗻𝗹𝗼𝗮𝗱: https://bit.ly/3h8kmCQ