VIDEO Curierul de Râmnic | Centenar Colegiul National “Mircea cel Batran”

767 0

În acest an, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” aniversează 100 de ani de existenţă, răstimp în care a devenit una dintre şcolile de prestigiu ale oraşului şi o prezenţă constantă în topul celor mai bune licee din România.

Cu acest prilej, după festivitățile organizate la liceu, am avut ocazia de a participa la un spectacol deosebit desfășurat la Arenele Traian.

Alături de foști și actuali profesori și elevi care au dus faima acestui colegiu în țară dar și peste hotare, am remarcat prezența primarului Mircia Gutău, alături de viceprimarii Eusebiu Veţeleanu şi Carmen Preda și președintele Consilului Județean, Constantin Rădulescu.

Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea (CNMB) este o prestigioasă unitate de învăţământ, în care lucrează 108 cadre didactice cu 1400 de elevi, bucurându–se de redutabilă tradiţie în ceea ce priveşte calitatea şi cantitatea nivelului cunoştinţelor absolvenţilor, fapt demonstrat de procentul notelor mari la examenul de bacalaureat şi la admiterea în învăţământul superior. Istoria CNMB începe în anul 1920, an în care ia fiinţă Şcoala de fete de 8 ani, recunoaşterea peste timp a importanţei instituţiei noastre venind în anul 1999, an în care devine Colegiu Naţional.
Printre scopurile CNMB, menţionate şi în textul misiunii sale. este şi acela de a dezvolta spiritul comunitar şi de a contribui la formarea unor buni locuitori, cărora să nu le fie indiferent ceea ce se întâmplă în jurul lor, care să se implice activ în viaţa comunităţii, contribuind la creşterea calităţii acesteia. CNMB se consideră parte integrantă dintr-un sistem care promovează educaţia pro-comunitate, cooperând fructuos cu toate celelalte instituţii comunitare, furnizând nu numai servicii educaţionale ci şi culturale, artistice, ecologice, ştiinţifice şi civice.

CNMB este o instituţie în cadrul căreia se manifestă mai multe tipuri de parteneriat, aflate în complementaritate: parteneriatul profesori-elevi, parteneriatul şcoală-părinţi, parteneriatul şcoală-instituţii publice (locale şi judeţene), parteneriatul şcoală – instituţii private şi ONG.
Politica managerială din CNMB a vizat şi vizează dezvoltarea instituţională prin proiectarea managerială pe termen scurt şi mediu (proiectul şcolii) prin îmbunătăţirea culturii organizaţionale a instituţiei (formarea şi flexibilitatea echipelor) şi prin activităţi de formare ale profesorilor ( mulţi dintre profesori sunt formatori naţionali şi judeţeni pe problematici diverse inclusiv pe teme de educaţie cetăţenească şi pentru democraţie).

Remarcăm cu această ocazie contribuția Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea , a Consiliului Județean Vâlcea la înfațișarea actuală a colegiului și întregului sprijin adus acestei unități a învățământului vâlcean.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *