După un președinte sas, iată că România va avea și un primar german get-beget

524 0

Norocul nostru de data asta este faptul că Dominic Samuel Fritz, viitorul Primar al Timișoarei este iezuit. Deci catolic practicant.

Sub titlul „Un primar european“, Fritz este prezentat în revista Iezuiți în toată lumea (Jesuiten Weltweit), menționându-se că un lucru e de remarcat: „Dominic Fritz nu este român și nici unul dintre cei aproximativ 10.000 de germano-români din Timișoara. (…) A crescut într-un orășel din Pădurea Neagră. A devenit timișorean abia în 2003. Și asta ca voluntar european iezuit (JEV), așa cum se numea atunci programul de voluntariat al provinciei iezuite germane”.

În timp ce alți colegi de-al lui, de la JEV, au fost trimiși în Asia, Africa și America Latină, misiunea sa a fost într-un cămin de copii, Freidorfer Kinderhaus, unde Fritz a lucrat un an. „Între timp, el nu mai e doar <<frate>>, ci și naș de botez al copiilor foștilor săi protejați, care între timp sunt adulți“. Publicația numită mai menționează corul „Timișoara Gospel Project“, pe care l-a fondat „entuziastul cântăreț și absolvent al liceului iezuit St. Blasien“(sursa Hotnews)

Deci este diferit de sasul nostru și iubește copiii și i-a învățat să fie credincioși.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *