Bruce Lipton: “Prin intermediul credinței sincere, gândurile oamenilor sunt capabile să vindece orice boală!”

768 0

Această afirmație a lui Bruce Lipton nu face parte din categoria misticismului sau ocultismului.

Adevărul este că ne putem modifica codul genetic folosind uneltele psihologice, deşi mulţi specialişti consieră imposibil acest lucru .

Bruce Lipton consideră că omul este un bio-robot, controlat de un program înscris în gene.

Pentru că genele răspund de particularitățile aspectului fizic, de caracter și temperament, de predispoziția pentru anumite boli și durata de viață.

Punctul de cotitură pentru cercetările lui Bruce Lipton îl reprezintă experimentele de la sfârșitul anului 1980.

Se credea că genele controlează comportamentul membranei celulare și tot ele determină ce ar trebuie să treacă prin această membrană și ce nu.

Dar  Bruce Lipton a descoperit că diferiți factori externi pot afecta comportamentul genelor și chiar duc la schimbarea structurii lor.

Pot fi schimbate genele prin procese mintale sau nu?

Iată ce spune Bruce Lipton: ”În realitate, eu nu am inventat nimic nou. Mulți dintre voi știu despre efectul placebo. Pacientului îi sunt propuse niște medicamente ce sunt neutre din punct de vedere al acțiunii, dar pacientul se vindecă cu adevărat. Teoria mea este că prin puterea credinței omul poate să influențeze procesele care au loc la el în organism, inclusiv la nivel molecular.

Bruce Lipton a mai descoperit că putem influenţa genele și cu ajutorul unei diete corecte.

El a făcut un experiment pe șoareci, care aveau dominantă o genă, transmisă şi urmaşilor, ce îi determina să fie obezi și să aibă o viață scurtă.

Geneticianul a creat o dietă specială pentru șoareci și a reușit să le schimbe codul genetic în așa fel încât urmașii lor să nu mai sufere de obezitate și o aibă o viaţă lungă.

Dar principala putere capabilă să facă schimbări substanțiale o reprezintă  gândurile noastre.

Este știut de mult timp că doi oameni pot fi predispuși la apariția cancerului, dar la unul această boală apare, la altul nu.

De ce se întâmplă asta?

Pentru că au dus un mod diferit de viață: unul a fost mai des supus stresului, celălalt mai rar.. Acest fapt şi nivelul stimei de sine, au influențat și modul lor de a gândi.

Unicitatea omului față de alte ființe constă în faptul că el poate, cu ajutorul puterii minții, să se vindece de afecţiuni cronice mortale și chiar să își modifice moștenirea genetică.

Dar nu se poate obține nici un efect vizibil dacă se foloseşte doar conştientul, de care depinde doar 5% din rezultat, pe când subconștientul are o pondere de 95%.

Deși mulți oameni încearcă să creadă, ei se conving doar la suprafață, iar în subconștient încă neagă veridicitatea acestei idei, iar acesta este motivul pentru care foarte puţini au fost capabili să transpună în realitate ipotezele lui Bruce Lipton.

Pentru un efect garantat, Bruce Lipton sugerează hipnoza, dar şi ajutorul unor clarvăzători, care pot rupe bariera psihologică.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *