Români cu care ne mândrim! Un român numit Decan al Facultății de Matematică din cadrul Universității din Viena

51 0

Profesorul universitar Radu Ioan Boț, originar din județul Satu Mare, este noul Decan al Facultății de Matematică a Universității din Viena, transmite www.ziarulromanesc.at, preluat de Romanian Global News.

Ioan Boț, în vârstă de 44 de ani, s-a născut în județul Satu Mare, este căsătorit și are doi copii, și s-a stabilit de mai mulți ani în capitala Austriei, unde a reușit să devindă, așadar, decanul uneia dintre cele mai apreciate unviersități.

Facultatea de Matematică a Universității din Viena a făcut ieri anunțul cu privire la numirea sătmăreanului în funcția instituției.

Universitatea din Viena este o universitate fondată în anul 1365 de arhiducele Rudolf al IV-lea din dinastia de Habsburg. În ordinea vechimii este a doua universitate din spațiul Sfântului Imperiu Roman, după Universitatea Carolina din Praga, fondată în 1348 de împăratul Carol al IV-lea din dinastia de Luxemburg.

ROMANIAN GLOBAL NEWS

Articole asemănătoare

Bookfest 2020 se anulează

Postat de - 8 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterSalonul Internațional de Carte Bookfest 2020 se anulează, a decis Consiliul Director al Asociaţiei Editorilor din România, după anunţul preşedintelui…

Infracțiuni rutiere

Postat de - 4 martie, 2020 0
FacebookTwitterAu pus în pericol siguranța traficului rutier. La data de 02 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Călimănești au…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *