În județul Vâlcea au fost confirmate 3.904 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2

167 0

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 3.904 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 177  persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 44 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 124  au forme medii și 9 sunt internate în secția ATI.

La momentul actual, în județ, sunt active 56 de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea trei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.007 din cele internate în

unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 22.239 de teste.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 84 de decizii de izolare și 60 de decizii de carantină, în prezent, 970 de persoane fiind carantină la domiciliu sau la locația declarată și 586 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *