Dr. Beatrice Mahler explică de ce ajung românii în ultima clipă la spital, cu SARS-CoV-2

432 0

Chiar dacă lucrurile par a fi stagnat puțin, virusul face ravagii printre români, spitalele sunt aproape paralizate, iar la secțiile ATI nu se mai gasesc paturi, tuburile de oxigen se găsesc cu dificultate, măștile de oxygen sunt împărțite între bolnavi, mulți, din păcate, pierd bătă lia cu viața. 

De ce numeroși oameni ajung în stadiul acesta? În primul rând, pentru că, peste 60% nu sunt vacinați. Vaccinul nu protejează 100% de infectare, dar ne ferește de formele grave ale bolii.
Reputatul medic Beatrice Mahler, managerul de la Institutul „Marius Nasta”, explică de ce, cei mai mulți bolnavi de Covid ajung la spital în ultima clipă, pentru că, speră că sunt doar răciți. 

„În infecția SARS-CoV-2, față de orice altă infecție, pe lângă afectarea respiratorie pe care o vedem, afectarea vasculară complică lucrurile și aduce o incapacitate a persoanei bolnave să-și creeze starea de alarmă care să impună venirea în camera de gardă. Trimiterea semnalului de scădere a oxigenului în sânge pornește de la un receptor care se găsește la nivelul vaselor mari din regiunea gâtului. Acest receptor, dacă este alterat, el nu va transmite mesajul creierului: atenție, concentrația de oxigen a scăzut, ești în pericol! Și atunci, creierul neavând această informație, creează starea de liniște persoanei respective.

În organism, lucrurile se derulează într-un mod dramatic, pentru că fiecare celulă a organismului nostru este obișnuită să funcționeze – metabolismul – în prezența oxigenului. În lipsa oxigenului, organismul reușește să se adapteze până la un anumit moment, dar celula care funcționează fără oxigen dezvoltă acid în interior. În momentul în care orice celulă functionează fără oxigen, se acumulează acid în celulă, acid care poate fi scos de o concentrație crescută de oxigen, dar dacă se intervine cu oxigen în timp util.

La un moment dat – și se întâmplă în cazul pacienților noștri care ajung târziu, acel acid care se acumulează în celulă, pentru că organismul funcționează zile întregi fără oxigen, pentru că ei refuză să vină la spital, blochează pur și simplu funcționarea creierului, a inimii, a organelor vitale, iar pacienții când ajung, chiar dacă primesc oxigen, este mult prea târziu ca noi să le putem salva viața”, explică dr. Beatrice Mahler, managerul de la Institutul „Marius Nasta”.

Aşa se explică de ce aproape toţi bolnavii de COVID care ajung la urgenţă zilele acestea au, în primul rând, nevoie de oxigen. Şi au fost situaţii dramatice în care au fost nevoiţi să împartă măştile de oxigen, deoarece capacitatea spitalelor este mult depăşită. Pentru ca toţi pacienţii să fie puşi la oxigen, România a cerut sprijin european pentru a primi concentratoare de oxigen.”

Articole asemănătoare

Raport „Promo-LEX”

Postat de - 20 iunie, 2020 0
FacebookTwitterRaport „Promo-LEX”: Autoritățile Federației Ruse continuă să influențeze DECISIV evenimentele în regiunea transnistreană, unde drepturile omului sunt grav încălcate Drepturile…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *