Adi Vasile despre jocul împotriva codașei grupei:” Va fi cel mai greu meci al nostru!”

483 0

CSM București a plecat spre Germania, unde duminică întâlnește pe Bietigheim, echipa cu zero puncte după cinci meciuri în actualul sezon al Ligii Campionilor, iar antrenorul ”tigroaicelor” vrea să evite o eventuală relaxare a fetelor sale.

CSM București revine în Liga Campionilor după victoria de pe teren propriu din week-endul trecut, contra celor de la FTC. Adversar le va fi duminică Bietigheim, ”lanterna roșie” a grupei. Până acum, formația din Germania a jucat cinci partide și le-a pierdut pe toate. Tocmai acest lucru îi dă bătăi de cap lui Adi Vasile, antrenorul CSM-ului, care încearcă să le țină super concentrate pe elevele sale.

” Ne așteaptă un meci foarte echilibrat. Bietigheim nu a traversat cea mai bună perioadă de la începutul Ligii Campionilor, dar au în componență multe jucătoare cu experiență mare la nivel internațional. Este echipa care poate bate pe oricine, dacă prinde o zi bună. Trebuie să ne concentrăm mai mult decât la orice meci, e poate cel mai important meci al nostru. Ar fi cea mai mare greșeală să ne subestimăm adversarul. Nu ai voie să faci așa ceva, nici un meci nu este câștigat înainte. Sportul a pedepsit de multe ori acele favorite care s-au crezut învingătoare. Ele stau bine fizic, au forță și înălțime, joacă în sistem alert” – Adi Vasile, antrenor CSM București.

Martine Smeets, extrema ”tigroaicelor”, a jucat trei sezoane la Bietigheim și le cunoaște mai bine pe unele dintre adversare.

”Ca fiecare meci din Liga Campionilor va fi dificil, ei au arătat din ce în ce mai bine. Nu cred că sunt mai slabi decât anul trecut, au multe jucătoare noi și poate nu au omogenitate, dar au multă experiență internațională. Joacă rapid cu multe contraatacuri, este dificil să evoluezi contra lor.  Nici o echipă în grupă nu e slabă, ne pregătim de meci ca și cum am juca cu liderul. Sunt mulțumită de cum au mers lucrurile în Liga Campionilor până acum, am avut o singură sincopă, dar sunt convinsă că putem termina pe primele două locuri” – Martine Smeets, handbalistă CSM București.

Înainte de meciul de duminică, CSM București este pe locul trei la grupei, cu șase puncte, unul mai puțin decât liderul Vipers și urmăritoarea Rostov.

”Un sezon ALTFEL în Liga Campionilor”

Adi Vasile spune că se aștepta la surprizele de până acum din Liga Campionilor și mărturisește că nu este deloc mirat că în cealaltă grupă lider este ȚSKA.

”Este un an altfel în Liga Campionilor, Pandemia dă peste cap multe, echilibrul este mai prezent ca până acum. Este un an al responsabilității în și în afara terenului. E greu de prevăzut finalul, nu mai poți spune de la început că sunt patru-cinci echipe favorite pentru Final Four” – Adi Vasile, antrenor CSM București.

Mulțumit de mărirea staff-ului tehnic

Săptămâna trecută, CSM București a anunțat că s-a alăturat staff-ului antrenorul cu portarii, Mehmedalija ”Dado” Mulabdic. Adi Vasile este încântat de venirea la echipă a multiplului campion al Africii, câștigător al Cupei EHF.

”Omul sfințește locul. Amprenta fiecărui om se va cunoaște în timp. Eu mă bucur că Dado a venit în staff. Are valoare și multă experiență. Portarii fac parte dintr-o lume mai ciudată, spunem noi, așa că trebuie să-i înțeleagă cineva. Cu siguranță, de când a venit Dado, avem un plus de valoare” – Adi Vasile, antrenor CSM București.

Punctul de reper: meciurile cu Metz și Esbjerg

CSM București a avut evoluții sinusoidale în actuala ediție a Ligii Campionilor, dar are un bilanț pozitiv: din patru meciuri jucate ( unul amânat – cel cu Rostov) ”tigroaicele” au trei victorii și un eșec.

Tehnicianul echipei bucureștene ia ca etalon pentru evoluția fetelor sale două meciuri anume.

”Fiecare joc are povestea lui. Ritmul avut cu Metz acasă și la partida din Danemarca a fost foarte bun. Pe măsură ce trec zilele o să redobândim acel ritm, pentru că pauza de la echipele naționale și-a spus cuvântul. Punctele maxime sunt făcute să le dezvoltăm, să jucăm și mai bine. Ștacheta trebuie ridicată și mai mult, trebuie să ne autodepășim în fiecare zi” – Adi Vasile, antrenor CSM București.

foto: facebook/csmbucuresti

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *