Irina Deleanu, după calificarea sportivei sale, Anneliese Drăgan, la JO: „Aștept acest moment de 8 ani”! 

336 0

Șefa gimnasticii ritmice din România a plâns de fericire după ce Anneliese Drăgan, sportiva din lotul național de senioare, a obținut biletul de Paris. 

Performanță extraordinară pentru gimnastica ritmică din România! Anneliese Drăgan, una dintre senioarele din lotul național, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, de la anul.

În vârstă de 17 ani, frumoasa sportivă a obținut loc cotă la Olimpiada din 2024, după ce ieri, la Campionatele Mondiale de gimnastică ritmică de la Valencia. s-a clasat pe locul 17 în calificări la individual compus.

Prezentă la competiția din Spania, Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, a povestit cum a reacționat după aflarea veștii calificării sportivei sale.

„Sunt foarte fericită, am plâns mult în vara aceasta pentru aceste fete minunate și la Campionatul Mondial de junioare de la Cluj și acum, la Valencia. Aștept această calificare de 8 ani. Ana Luiza Filiorianu a fost sportiva care a reprezentat ultima oară gimnastica ritmică din România la o ediție a Jocurilor Olimpice, cea de la Rio, din 2016. Sunt extrem de fericită ca gimnastica ritmică românească este în elita gimnasticii ritmice mondiale. Sunt extrem de fericită pentru Anneliese, care a muncit enorm pentru această calificare”  Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică .  

Mâine va concura în finala de la individual compus 

La Mondialul de la Valencia,  Anneliese Drăgan a totalizat 93,550 puncte merge mai departe, sâmbătă, în finala de la individual compus.  Tânăra sportivă a fost a 19-a în calificări la cerc, a zecea la minge, a 21-a la măciuci și a 26-a la panglică.

Federația Română de Gimnastică Ritmică a avut ca obiectiv obținerea calificării olimpice pentru cel puțin o sportivă.

Anneliese Drăgan e născută în America și în urmă cu 5 ani a venit în România împreună cu sora sa mai mică, Christina, pentru a face performanță în gimnastica ritmică. Cele două surori sunt pregătite de antrenoarea emerită Maria Gîrbă.

Până acum, România are 7 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris.  David Popovici, natație, calificat în proba de 100 m, Lăcrămioara Perijoc, box, la 54 kilograme, Vlad Stancu, natație, în probele de 1.500 m și 800 m, Andreea Miklos, atletism, în proba de la 400 m,  Delevine Relin Meringor, atletism, la maraton, Alina Rotaru, atletism, la săritură în lungime și Anneliese Drăgan, gimnastică ritmică, la individual compus.

Articole asemănătoare

De la BAC, la EURO!

Postat de - 5 iulie, 2021 0
FacebookTwitterUnele dintre jucătoarele naționalei de tineret a României au întrerupt pregătirea pentru turneul continental pentru a-și da Bacalaureatul, apoi au revenit…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *