În județul Vâlcea au fost confirmate 4.026 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2

166 0

INFORMARE DE PRESĂ

 

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 4.026 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea, se află internate 183  persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 44 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 130 au forme medii și 9 sunt internate în secția ATI.

În momentul de față, în județ sunt înregistrate 59 de focare de  SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor  publice.

 

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea șapte persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.008  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 22.455 de teste.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 123 de decizii de izolare și 92 de decizii de carantină, în prezent, 991 de persoane fiind în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 590 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *