13, cu noroc pentru naționala masculină de handbal!

690 0

Naționala masculină de handbal pornește la un nou drum al calificărilor la Campionatul European, după 12 preliminarii ratate. În  calea ”tricolorilor” spre turneul final stau Suedia, Muntenegru și Kosovo.

Prima reprezentativă a României vrea să rupă ”blestemul” necalificărilor la Campionatele Europene. În 1996 a fost ultima prezență a noastră la un turneu continental, iar ”tricolorii” sunt pregătiți să obțină biletele pentru competiția din 2022, din Ungaria și Slovacia.

”Plecăm la drum încrezători.Vrem să abordăm cu încredere și curaj meciurile, nu ne sperie forța adversarilor, cu toate că au mai multe participări la turneele finale și sunt mai experimentați din acest punct de vedere. Ne dorim ca această campanie de calificare să ne ducă la Euro” – Adrian Petrea, antrenor secund echipa națională a României.

Revenit la lotul național după aproape doi ani, ”veteranul” Alex Csepreghi are încredere în echipă.

”Vom face tot ce ne stă în putință pentru a reuși o calificare. Sperăm ca 13 să fie cu noroc pentru noi. Totul depinde doar de noi” – Alex Csepreghi, handbalist echipa națională a României.

”Forța grupului nostru și dorința de a merge la un turneu final pot fi punctele forte pe care le avem în acest moment. După 12 calificări ratete la European, a 13a sperăm să fie cu noroc” – Cristi Fenici, handbalist echipa națională a României.

Primul duel – în Suedia

”Tricolorii” pornesc în preliminarii cu o deplasare în Suedia, pentru ca apoi să joace la Baia Mare cu naționala din Muntenegru. Scandinavii sunt favoriții grupei, iar un eventual egal pe teren străin ar fi pentru naționala noastră echivalentul unei victorii.

”Meciul cu Suedia este cel mai greu, ei au o echipă bună, joacă un handbal modern, au jucători care evolueză în Germania. Noi știm că handbalul se joacă și cu sufletul, iar asta este soluția noastră. Un egal ar fi, cu siguranță, ca și o victorie pentru noi” – Alex Csepreghi, handbalist echipa națională a României.

”Suedia este favorită. Au jucători la echipe de top din Europa, sunt foarte valoroși. Noi ne gândim la victorie, indiferent de adversar” – Cristi Fenici, handbalist echipa națională a României.

România întâlnește Suedia pe 5 noiembrie, iar pe 8 noiembrie are loc disputa cu Muntenegru, la Baia Mare.

Handbalul, dat peste cap de pandemia de Coronavirus

Sportul la nivel mondial este influențat direct de ceea ce se întâmplă cu pandemia de Coronavrus, iar handbalul nu face excepție. Și în România competițiile au fost afectate de îmbolnăvirea mai multor jucători, iar, recent, naționala a fost la un pas să piardă din handbalisti tot din cauza virusului.

”La ora actuală, cea mai mare problemă este Coronavirusul. Dacă stai în carantină, pierzi 14 zile, este ca și cum n-ai fi deloc pregătit. Nu doar la noi în campionat, ci și în alte campionate europene, meciurile se decid în funcție de cine are mai puțini jucători afectați de Coronavirus” – Alex Csepreghi, handbalist echipa națională a României.

”Avem un minus pentru că sunt jucători din campionatul intern care nu au făcut multe antrenamente în ultima perioadă, de aceea preparatorul nostru fizic, Ștefan Ciuntu, se va ocupa zilele acestea să-i aducă într-o formă fizică cât mai bună” – Adrian Petrea, antrenor secund echipa națională a României.

Jucătorii convocați pentru ”dubla” cu Suedia și Muntenegru:

Popescu Mihai – Saint Raphael (FRA)

Vasile Dani – Dobrogea Sud Constanța

Iancu Ionut – Dobrogea Sud Constanța

Negru Nicușor – Dinamo București

Csog Vencel – CSM Făgăraș

Racotea Dan – Bidasoa Irun (SPA)

Botea Tudor – Dinamo București

Buzle Andrei – Minaur Baia Mare

Fenici Cristian – Politehnica Timisoara

Cabut Calin – Minaur Baia Mare

Csepreghi Alexandru – Minaur Baia Mare

Grigoraș Demis – Chambery Savoie (FRA)

Sadoveac Marius – Politehnica Timișoara

Iordachi Eduard – CSM Bacău

Bujor Gabriel – Dunărea Călărași

Thalmaier Roland – Potaissa Turda

Szaz Andras – Dinamo București

Cristescu Albert – Minaur Baia Mare

Dumitriu Gabriel – Dunărea Călărași

Dedu Călin – Politehnica Timișoara

Fotache Viorel – CSM București

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *