În județul Vâlcea au fost confirmate 6.090 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2

394 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

 

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 6.090 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 61 de decese. Persoanele decedate se aflau în evidență și cu alte afecțiuni medicale.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 194  persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 40 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 138 au forme medii și 16 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 54 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice. În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curățeniei, dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecție standard.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea două persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.168  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 26.308 teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate în regim screening și contra cost un număr de 18.217 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 128 de decizii de izolare și 128 de decizii de carantină, în prezent, 1.150  de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 755 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Articole asemănătoare

La Olănești se igienizează toate scările de bloc

Postat de - 5 aprilie, 2020 0
FacebookTwitter02.04.2020 În conformitate cu ordonanță militară nr.4/29.03.2020 art.6, UAT Băile Olănești a asigurat montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe și a procedat la dezinfecția scărilor…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *