Rețeta Cozonac cu mere caramelizate

630 0

Sfarsitul acesta de toamna, Boromir vrea sa descoperi o reteta clasica, reinventata bineinteles. Tortul de mere caramelizate este un dulce indragit, insa cum ar fi daca am modifica aceasta reteta, adaugandu-i un plus de savoare cu ajutorul Cozonacului Boromir cu nuca si cacao.

Aceasta noua reteta a tortului de mere caramelizate, seamana cu cea pe care noi toti o cunoastem, fiind usor de realizat. Cozonacul Boromir cu nuca si cacao adauga tortului o noua combinatie de arome.

Tortul de mere caramelizate este atat de delicios incat poate fi servit la o ocazie speciala precum aniversari, fiind un tort vedeta care este pe placul tuturor. Acesta poate fi savurat cu frisca, o cupa de inghetata de vanilie, sau chiar o crema de vanilie pentru serile mai reci de toamna. Este atat de delicious, incat iti va fi greu sa mananci o singura felie…

Tortul de mere devine un desert special, vedeta acestei retete fiind Cozonacul Boromir cu nuca si cacao. Plamadit cu atentie, Cozonacul Boromir este perfect pentru noua reteta a Tortului cu mere caramelizate, fiind pufos si aromat.

Pentru că suntem foarte atenți la calitatea ingredientelor pe care le folosim și stim că, cel mai probabil, și tu vei dori să știi din ce este făcut Cozonacul Boromir, atunci îți vom oferi un pic de informații din culise. Preparat timp de 36 de ore cu fermenți naturali, Cozonacul Boromir dezvoltă gustul unic și inconfundabil al aluatului, bine frământat și dospit. Întregul procesul este de lungă durată asigură formarea unui produs de excelență cu digestivitate ușoară.

Bineînțeles, și făina aleasă este de cea mai bună calitate. Toate produsele noastre, de la cozonaci cu arahide și nucă (link – https://www.boromirmarket.ro/cozonac-cu-unt/cozonac-arahide-si-unt-550g.html, chec, pâine, prăjituri, croissante, turtă dulce, până la produse de morărit, cornulețe de toate dimensiunile și cantitățile, foietaje și pandișpane sunt realizate din produse de morărit Boromir. Cu ajutorul brutăriilor și morilor Boromir reușim să producem produse tradiționale excepționale, de calitate și să aducem bucurii în casele românilor, dar și peste hotare.

Trecem la treaba pentru a prepara si gusta cat mai repede din incredibilul si reinventatul Tort cu mere caramelizate, care este usor si simplu de preparat pentru toata lumea.

INGREDIENTE

  • 1 Cozonac Boromir cu nuca si cacao
  • 5 mere
  • 100g zahar
  • 500 g smantana dulce
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 3 lingurite de scortisoara
  • 30g de zahar

PASUL 1: Curata merele si taie-le in sferturi.

PASUL 2: Pune oala pe foc si topeste zaharul. Intinde caramelul atat pe fundul vasului cat si pe peretii oalei.

PASUL 3: Amesteca zaharul cu ouale, laptele, esenta de vanilie si scortisoara pana la omogenizare.

PASUL 4: Pune peste zaharul caramelizat bucatelele de mere, bucatelele de cozonac si mixul de lapte si oua.

PASUL 5: Baga preparatul in cuptor la 180 de grade tip de 40 de min.

PASUL 6: Mixeaza smantana dulce pana cand devine frisca.

PASUL 7: Lasa la racit cozonacul cu mere caramelizate si savureaza-l cu frisca.

Speram sa incerci reteta Boromir de Tort de Mere care este foarte simplu de facut si mai ales gustos.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *