În ultimele 24 de ore, ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 72 de misiuni

514 0

BULETIN INFORMATIV

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 18 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: un stop cardio-respirator, 5 traumatisme, trei accidente rutiere și 9 diverse afecțiuni medicale.

In localitatea Verguleasa, s-a intervenit pentru un stop cardio-respirator suferit de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, i s-au efectuat manevre de resuscitare însă, din păcate, fără nici un rezultat, decesul acestuia fiind declarat de cadrul medical de pe ambulanţa SAJ Olt.

După acordarea primului ajutor calificat, 16 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 20.11.2020, la ora 00.10, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Bunești.

Până la stingerea incendiului, a ars funinginea de pe coșul de evacuare a fumului. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurăţarea coşului de funingine.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

În data de 19.11.2020, la ora 17.33, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unei pisici din canalizarea unui bloc de locuințe în localitatea Rm. Vâlcea, str. Calea lui Traian nr. 186.

Pentru salvarea animalului a fost necesară realizarea accesului prin lărgirea spărturii efectuată, în timpul zilei, de o echipă de muncitori pentru remedierea unor probleme la rețeaua de canalizare a blocului. După circa o jumătate de oră, animalul a fost scos în siguranță

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 53 situații de protecție a comunități: 52 misiuni de informare preventivă și verificare și una de asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Roxana Popescu

Postat de - 7 iulie, 2021 0
FacebookTwitterCa textier, a participat şi a fost premiată la cele mai mari festivaluri şi concursuri Se ştiu foarte puţine despre…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *