Soluție inovatoare în lupta COVID-19 găsită de Asociațiile de Proprietari din Cluj-Napoca

487 0

Zeci de Asociații de Proprietari din Cluj-Napoca au găsit o soluție inovatoare care să îi aducă mai aproape de normalitatea pre-pandemică: mânere antimicrobiene PureHandle®.

Din dorința de a crea un spațiu cât mai sigur pentru locatari, președinții asociațiilor de proprietari au încercat diferite moduri de reducere a riscului de contaminare cu COVID-19. Printre acestea s-au numărat: purtarea măștilor în afara locuinței, amplasarea covoarelor cu soluții dezinfectante în scara blocului, sterilizarea frecventă a spațiilor comune și amplasarea dozatoarelor cu gel dezinfectant la intrările în bloc.

Chiar și așa, au rămas problemele curățării constante a mânerului ușii de intrare, obiect uzitat cu precădere de către toți locatarii și a costurilor ridicate pe termen lung, inoportune în contextul Sars-CoV-19. Făcând un calcul simplu, pentru o scară de bloc avem nevoie de un dozator care costă în medie 80 RON. De asemenea, avem nevoie de dezinfectant, al cărui preț este în medie de 200 RON / 5l. Dacă în scară locuiesc 150 de persoane, care folosesc dezinfectantul de la intrare de două ori pe zi, într-o cantitate de minim 3 ml așa cum este recomandat, acesta va avea o durată de viață de 5 zile. Așadar, pe lună cheltuielile cu soluția dezinfectantă se ridică în medie la 1 400 RON.

„Am testat  mânerul antimicrobian atunci când am făcut o vizită la medic, lucru care m-a făcut să fiu încrezător în eficiența pe care specialiștii au demonstrat-o. Am urmat modelul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, care a implementat și testat soluția deja. Rezultatele la care medicii au ajuns m-au determinat să propun montarea mânerelor antimicrobiene PureHandle® și în scara blocului, având siguranța că locatarii vor fi mai protejați atât în timpul pandemiei, cât și după ce pandemia se va sfârși.” – Popescu Daniel, președinte al Asociației de Proprietari din Florești

În urma consultării membrilor Asociației de Proprietari, mai mulți președinți de bloc au luat decizia de a monta mânere antimicrobiene PureHandle®. Această decizie a fost susținută de raportul calitate – preț, reprezentând o investiție pe termen lung. Mânerul este tratat cu o tehnologie antimicrobiană și are integrați ioni de argint, care asigură stoparea multiplicării și transmiterii virusurilor, bacteriilor și ciupercilor. Astfel, chiar și atunci când o persoană atinge cu mâinile neigienizate mânerul ușii blocului, tehnologia creată de Pure Handle nu lasă lucrurile să devină un pericol pentru locatari, fiind un mediu mai sigur cu 99,99% decât suprafețele care nu au fost tratate.

Această tehnologie este testată și certificată de către Institutul Cantacuzino din București și este recomandată de medicii din România. Totodată, tehnologia antimicrobiană cu ioni de argint PureHandle® a fost deja testată și pe plan local, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, având astfel certitudinea că locatarii vor avea parte de o alternativă responsabilă pentru sănătatea lor. Aceste mânere asigură, de asemenea, auto-igienizare, reușind să rămână curate 24/7, fiind ușor de întreținut și reprezentând un plus de confort pentru oamenii care fac parte din comunitatea noastră.

„În primul rând, am luat decizia de a monta mânerul antimicrobian pentru că a fost testat în diferite locații din Cluj-Napoca, cum ar fi spitalele, școlile și clinicile private, iar ulterior a fost recomandat de cadrele medicale. Un alt motiv pentru care am ales această variantă este costul avantajos pentru o soluție de lungă durată, locatarii alocând o sumă modică.” – Ana Ceclan, membră a Asociației de Proprietari Strada Alexandru Vaida Voevod, Cluj-Napoca

Analizând spațiile care au dorit să devină mai sigure în Cluj-Napoca prin intermediul acestei metode, și anume: Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul de Copii, Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și o parte a centrelor de testare COVID-19, am considerat că poate fi soluția ideală și pentru Asociațiile de Proprietari.

Prof. Dr. Sorin Man, Șef  Secție Pediatrie III Cluj-Napoca declară:  „Aceste mânere PureHandle® oferă și o siguranță sporită personalului medical, care se simt mai în siguranță vis-a-vis de contaminarea bacteriană a suprafețelor. Noi am testat în clinică eficacitatea acestor mânere prin probe recoltate de pe suprafața lor, iar acestea au fost cu creștere bacteriană zero, deci s-au menținut sterile.”

În acest demers al Asociației de Proprietari Strada Alexandru Vaida Voevod, numărul 59, Cluj-Napoca li s-au alăturat și: Asociația de Proprietari Strada Florilor, numărul 200, Florești; Asociația de Proprietari Strada Pădurii, numărul 17, Florești; Asociația de Proprietari Strada Șesul de Sus, numărul 186, Florești; Asociația de Proprietari Strada Anton Pann, numărul 28, Cluj-Napoca. 

Termo Express

Termo Express a apărut din dorința de a facilita accesul la cele mai avansate tehnologii publicului din România dornic de produse inovative și personalizate. Activitatea principală este producerea și vânzarea ușilor și ferestrelor din aluminiu, PVC, lemn sau mixte, precum și alte sisteme de închidere și umbrire: rulouri, pereți cortină, verande, uși automate, uși de garaj și diverse profile și accesorii.

PureHandle

PureHandle® este unul dintre cei mai importanți producători și furnizori de mânere antimicrobiene. Produsele antimicrobiene PureHandle® sunt folosite de peste 12 milioane de utilizatori la nivel global, fiind recomandate de medicii din întreaga lume.

Articole asemănătoare

Sfinții Trei Ierarhi

Postat de - 31 ianuarie, 2021 0
FacebookTwitter30 Ianuarie   Sfinții Trei Ierarhi au urcat pe înalta treaptă a arhieriei și credinței creștine odată cu darul ”tălmăcirii”…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *