A zburat 25 de ore să concureze la Cupa Mondială!

454 0

Bernadette Szocs, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis de masă din România, a fost angrenată două luni în cele mai tari concursuri internaționale din pandemie.  

După 8 luni în care a stat doar în țară, lucru neobișnuit pentru ea, două luni Bernadette Szocs a fost plecată de acasă. Cea mai sexy jucătoare de tenis de la noi a concurat la Cupa Mondială din China, care a avut loc în orașele Shanghai, Weihai și Zhengzhou, apoi în Macao și în Europa.

 “ A fost un drum lung, știam că o să dureze foarte mult, am zburat 25 de ore. Am avut două escale din cauza pandemiei, în China nu te primesc decât dacă vii din anumite țări. Când am ajuns, am avut ghinion, un pasager a ieșit pozitiv și din cauza persoanei respective a trebuit să stau și eu în carantină” – Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă. 

După 17 zile de carantină și un singur antrenament de 40 de minute, la Cupa Mondială, Berni a reușit să ajungă între primele 16 sportive din lume.

„A fost greu de acceptat pentru mine să stau 17 zile în carantină. În ultimele luni m-am pregătit foarte bine pentru că știam că voi participa la Cupa Mondială și să am așa un ghinion”- Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă. 

Concursurile din China s-au desfășurat în condiții de pandemie, cu foarte multe restricții, în afară de hotel și sală, Berni nu a văzut nimic altceva. Timp de mai bine de două săptămâni, cât a stat în carantină a fost testată în fiecare zi!

 “A fost foarte greu, la ei testele sunt foarte dure, durează două minute, îți bagă bețișorul în nas și în gât, dar în nas îl țin aproape două minute. Sunt cele mai stricte regului” – Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă.

A străbătut jumătate de mapamond pentru tenisul de masă

Din China, Berni a zburat în Macao, o țară pe care și-a dorit mult să o viziteze, la un concurs unde participi doar dacă te afli în primele 30 de jucătoare ale lumii.

„Mi s-a îndeplinit un vis să ajung în Macao, a fost extraordinar, la acest concurs regulile au fost diferite, mesele negre, teraflexul negru, totul diferit. A fost foarte frumos”-  Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă. 

Din Asia, Berni a luat avionul spre Europa și zece zile a stat în orașul austriac, Linz, unde, a concurat cu echipa de acolo în Champions League.

„Am ajuns în Austria, după 6 săptămâni de stat în China. Ne-am oprit în finală, din păcate am pierdut la două puncte”, Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă.

Seara a ajuns în România, iar a doua zi dimineață era la antrenament

Berni se consideră o sportivă norocoasă, pentru că în aceste vremuri grele pentru toată lumea, ea a reușit să facă cea ce îi place cel mai mult, să joace tenis de masă. „Nu știu ce aș face dacă nu aș mai juca tenis, e viața mea! Chiar mă gândeam în perioada în care nu am avut voie să ieșim din casă, cum ar fi să nu mai pot să joc, nu vreau să mă gândesc la așa ceva”- Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă.

Sportiva a revenit în țară miercuri seară, iar joi dimineață era deja la antrenament. Pentru ea, anul sportiv încă nu s-a încheiat, săptămâna viitoare va participa la Buzău, la Cupa României.

Berni recunoaște că după 60 de zile petrecute în străinătate, abia aștepta să revină acasă și are și o dorință pentru anul care va veni.

„Sper să avem un an mult mai bun în 2021 și să revină totul la normal, să pot participa la concursurile internaționale și să reprezint România mai mult nu doar atât cât am reușit anul acesta” – Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *