O nouă promoție de absolvenți la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani

652 0

Ieri, 15 decembrie, s-a încheiat examenul de absolvire desfășurat în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” cu elevii seriei februarie – decembrie 2020.

La examen au participat 189 de elevi, care, pe durata a 10 zile, au avut de parcurs trei probe, pentru a demonstra că dispun de pregătirea teoretică și practică necesară îndeplinirii misiunilor specifice.

Alături de rezultatele obținute pe parcursul perioadei de școlarizare, rezultatele de la examenul de absolvire reprezintă criteriul în baza căruia elevii vor fi repartizați în unitățile Jandarmeriei, aceștia având posibilitatea de a opta, în ordinea mediilor, pentru unul din locurile puse la dispoziție de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

La încheierea studiilor cele mai bune rezultate le-a obținut elevul Mihai George Florentin, din județul Ilfov, media 9,79, declarat șef de promoție, urmat de Triol Costin Marian, din județul Călărași, cu media 9,56.

Astăzi absolvenții sunt prezenți la sediile unităților din județele de domiciliu, unde se desfășoară în sistem videoconferință activitatea de repartizare a lor în unitățile Jandarmeriei.

În data de 18 decembrie, la unitățile în care au fost repartizați, ei vor primi gradul de sergent-major, iar cu data de 28 decembrie vor începe activitatea ca subofițeri în Jandarmeria Română.

Tinerii subofițeri vor reprezenta astfel o resursă importantă pentru structurile operative ale jandarmeriei, care în ultima perioadă au trebuit să facă față unui număr tot mai mare de misiuni.

 

COMANDANTUL ȘCOLII

General de brigadă

ZAMFIR MARIAN

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *