Wizrom Software şi World Vision România ajută 100 de copii de la sat să-şi continue educaţia, printr-o donaţie de peste 20.000 de euro

673 0

Compania Wizrom Software donează la final de an peste 20.000 de euro către Fondul de urgenţă pentru copiii din mediul rural deschis de Fundaţia World Vision România. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea a peste 100 de tablete cu Internet pentru elevii dintr-un sat din judeţul Vaslui şi a trei table inteligente pentru şcoala din sat, table ce vor putea fi folosite şi în perioada de pandemie, pentru predarea online.

„Anul 2020 a fost un an cu lecții grele, dar valoroase. Alături de partenerii și clienții noștri, am învățat adevărata putere a drumului parcurs împreună la bine și la greu. La final de an, suntem bucuroși să onorăm această lecție importantă alăturându-ne World Vision în a crea un nou drum către un viitor mai bun pentru 100 de elevi, susținându-i în a putea continua să învețe chiar și cât timp școlile rămân fizic închise”, a declarat Adrian Bodomoiu, director general Wizrom Software.

 

Într-un an extrem de dificil pentru educaţie, concluzia este clară: şcoala online nu a fost posibilă pentru toți copiii în România offline. Conform datelor World Vision România, în primele luni ale pandemiei, peste 40% dintre elevi nu au participat la ore online, unul dintre principalele motive fiind lipsa dispozitivelor tehnologice.

 

Mai mult, în ţara în care educaţia este gratuită, datele din Raportul de Bunăstare al copilului din mediul rural 2020 arată că peste jumătate dintre elevii care abandonează școala după clasa a VIII-a o fac pentru că familia nu își permite costul școlii, iar 21% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani nu sunt la liceu, jumătate dintre aceștia lucrând cu ziua.

În 80% dintre gospodării, copiii și tinerii de toate vârstele, de la grădiniță la liceu, lucrează acasă făcând curățenie, îngrijind animalele sau având grijă de alți membri ai gospodăriei, trei sferturi dintre ei timp de 1-2 ore pe zi. Același timp este alocat temelor de către 58% dintre copiii și tinerii chestionați.

“A fost un an extrem de greu pentru elevi, iar pentru elevii fără posibilităţi din mediul rural a fost din păcate cu adevărat un an trist. De altfel, 1 din 5 copii din mediul rural ne-a spus că nu este niciodată sau nu este întotdeauna fericit. Sunt foarte mulţi copii din satele româneşti care încă aşteaptă să poată să continue să înveţe. Li s-au făcut promisiuni, s-au regăsit printre statistici, dar şcoala online a rămas pentru ei în continuare o utopie. Trebuie să acordăm educaţiei locul pe care îl merită printre priorităţile noastre ca ţară, este o investiţie pe termen lung vitală pentru copii. De aceea, ne bucurăm enorm că avem parteneri precum Wizrom Software, care au înţeles importanţă educaţiei şi aleg să investescă în copiii din programele noastre. În numele copiilor, vă mulţumim!”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

 

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 28 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro,  http://www.facebook.com/WorldVisionRomania, http://blog.worldvision.ro/

 

Despre Wizrom Software

 

Wizrom Software este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de soluții IT pentru afaceri din România. Compania dezvoltă și furnizează soluții ERP, softuri de HR, salarizare, contabilitate și gestiune, automatizări în vânzări, producție și Business Intelligence (BI). În 2019, Wizrom Software a raportat o cifră de afaceri de 5,7 milioane de euro.

 

În prezent, Wizrom numără peste 3.600 de clienți activi și 35.000 de licențe instalate în organizații foarte mari, cu cifre de afaceri de peste 10 mil. euro, dar și în companii de tip Small and Medium Business (SMB) din aproape toate industriile.

Articole asemănătoare

Restricții de circulație

Postat de - 4 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterAvând în vedere lucrările efectuate în perioada 08.03.2020-23.08.2020 pe D.N. 7 km 238+000-238+180 m pe raza localității Câineni, este necesară…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *