Dacian Cioloș: „Nu voi fi mulțumit doar cu buna administrare a treburilor curente”. Nici noi, domnule Cioloș!

463 0

Într-un interviu acordat SpotMedia.ro, Dacian Cioloș  a vorbit despre situația din coaliție și Guvern, dar și despre campania de vaccinare.

Iată câteva declarații:

“Sunt mulțumit de felul în care lucrăm la vârful coaliției. Avem întâlniri săptămânale, discuții de 2-3 ore. Se construiește și încrederea. Avem semnale și din partea președintelui Iohannis de a lucra în parteneriat. Trebuie să se construiască aceeași relație și în Parlament ca să aplicăm programul de guvernare.”

“Nu simt tensiune între noi, nu am ajuns la situații limită.”

“Uniformizarea totală, fără opinii diferite, nu există nici în interiorul unui partid. Orice discuție între doi responsabili este imediat catalogată drept scandal. (..). Avem discuții firești.”

“În privința campaniei (de vaccinare nr.r), cred că e pe drumul cel bun. Vlad Voiculescu preia din mers lucruri lansate de guvernul precedent, organizate într-un anumit fel când armata se implica foarte mult. Vlad Voiculescu a decis să asume tot mai mult la Ministerul Sănătății această campanie.”

În ceea ce privesțe împărțeala prefecturilor, Dacian Cioloș afirmă că ca va mai dura “Câteva zile, maximum două săptămâni, nu arde. Avem prefecți în funcție. Se schimbă și secretarii de stat încet, încet. La USR-PLUS nu sunt deciși de președinte, avem discuții cu filialele, facem un proces de selecție, am primit câteva sute de CV-uri și facem o triere.”
Așa să fie, domnule Cioloș? Timpul o va dovedi, pentru că ne-am bucura să scăpăm de metehnele partidelor vechi…

Nu avem încă buget….”și nu e din vina Guvernului. Discutăm despre cum organizăm structura bugetului pentru a reduce deficitul de la 9% la 7%.”

“Trebuie legată construcția bugetului de planificarea folosirii fondurilor europene, de 5-6 ori mai mari decât în anii trecuți datorită Fondului de redresare și reziliență. Putem să folosim și pentru infrastructură, dar proiectele trebuie adaptate la Pactul Verde. Problema noastră nu a fost lipsa de bani, ci de proiecte.”

“Nu fac diferență între miniștrii PLUS și USR. Suntem toți colegi.”

Referitor la ministrul Sorin Câmpeanu, Dacian Cioloș comentează:” E asumat de PNL, e ministru, va avea tot sprijinul meu să aplice programul de guvernare. Eu am răspuns atunci la o solicitare din partea unor parteneri sociali.”

“Acest guvern va fi judecat în funcție de capacitatea de a face reforme, dincolo de administrarea unor treburi curente. Nu voi fi mulțumit doar cu buna administrare a treburilor curente, dacă nu vor fi și reforme. Pentru ele acord tot sprijinul.”

Dacian Cioloș a mai vorbit despre pensile speciale, primari în două tururi, fără a oferi, însă, detalii concrete despre un plan pentru punerea în practică a acestor măsuri asumate în programul de guvernare USR PLUS.

Nici nu dă, domnul Cioloș, un raspuns clar la întrebarea de pe buzele tuturor și anume dacă acest guvern va rezista încă patru ani. După cum nu ne spune dacă și pe plan local este aceeași armonie, pe care o descrie pentru vârful coaliției de guvernare. Mai așteptăm, că doar “nu arde”…

 

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Ziua Pepenelui Verde

Postat de - 3 august, 2021 0
FacebookTwitterData de 03 august marchează ziua Pepenelui Verde.   Pepenele, Citrullus lanatus, este o plantă târâtoare din familia Cucurbitaceae. Specia este…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *