Trei muzee vâlcene vă așteaptă cu porțile deschise la Noaptea Europeană a Muzeelor 2021

814 0

Tentații de weekend

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 17-a ediție.

Muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte.

Din cauza crizei sociale și sanitare actuale, unele țări au stabilit date diferite de organizare care țin cont de evoluția diferită a situației în fiecare țară în parte și de măsurile propuse pentru sectorul cultural. Este și motivul pentru care Rețeaua Națională a Muzeelor din România a ales, în premieră, să propună o dată diferită față de cea oficială –  așadar 12 iunie 2021.

În afara pauzei de anul trecut, datorată pandemiei, Muzeul Județean Aurelian Sacerdoțeanu Vâlcea a organizat acest eveniment anual, încă de la începuturi.

Prin urmare, publicul este așteptat să viziteze gratuit Muzeul de Istorie a județului Vâlcea, Muzeul de Artă “Casa Simian” și Casa Memorială “Anton Pann” sâmbătă, 12 iunie 2021, între orele 18-24.

Toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfăşura cu respectarea legislaţiei în vigoare privind prevenirea COVID-19.
În București, 52 de muzee participă la acest eveniment.

Noaptea Muzeelor, la Sibiu și București

La Sibiu, mai aproape de noi, avem Complexul Muzeal Național ASTRA Sibiu, cu Noaptea Muzeului ASTRA, deschis între 18:00 – 00:30, ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator. ASTRA promite un program de excepție.
De asemenea, vă mai așteaptă Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din Români, cu Noaptea Muzeelor, la expoziția permanentă a muzeului. Programul este 10:00 – 21:30 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).
Kandy Reisenauer

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *