Adi Vasile: ”E cea mai mare onoare a vieții mele să fiu antrenorul echipei naționale!”

442 0

Tehnicianul a fost instalat azi în funcția de selecționer al naționalei feminine de handbal a României, iar în paralel o va antrena și pe CSM București.

 

La 38 de ani, Adi Vasile, și-a îndeplinit visul cel mare! De astăzi, antrenorul CSM-ului este oficial și selecționerul echipei naționalei României. Tehnicianul a semnat un contract valabil până în 20 decembrie 2021.

Prezent la conferința de presă, președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu s-a declarat liniștit de alegerea făcută la 12 ianuarie de Comisia Tehnică a Federației Române de Handbal.

„Adrian Vasile a acceptat să fie antrenorul echipei naţionale şi ne-am pus de acord, iar acum vom semna contractul. Eu sunt mai liniştit acum, avem un staff tehnic, avem un program clar de pregătire şi de abordare a primului obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice. Lucrurile sunt puse pe un drum corect, spun eu. Contractul este valabil până pe 20 decembrie anul curent şi îmi doresc din suflet să ne oblige actualul staff tehnic să semnăm pe tot ciclul olimpic pentru Paris”- Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

La rândul său, Adi Vasile, care îl înlocuiește pe Bogdan Burcea, după ce contractul acestuia, scadent la 31 decembrie 2020, nu a mai fost prelungit de Federația Română de Handbal, spune că așteaptă acest moment de când s-a apucat de antrenorat.

„Este extrem de onorant să fiu în această poziţie. Fără îndoială este cea mai mare onoare a vieţii mele să fiu antrenorul echipei naţionale… Este un drum pe care de abia aştept să-l începem. Eu şi staff-ul meu suntem foarte motivaţi să ne îndeplinim primul obiectiv de a ne califica la JO de la Tokyo – Adi Vasile, selecționer al echipei naționale feminine de handbal a României. 

În paralel, Adi Vasile va continua și ca antrenor la CSM București.

„Contractul meu cu CSM București este valabil până la sfârșitul actualului sezon, pentru discuții legate de sezonul următor, un acord de principiu a fost deja făcut”-  Adi Vasile, selecționer al echipei naționale feminine de handbal a României. 

Noul selecționer și-a prezentat și staff-ul tehnic, singura noutate fiind cooptarea antrenorului secund, norvegianul Bent Dahl, în rest, va rămâne cu aceiași oameni din mandatul lui Bogdan Burcea: antrenorul cu portarii, Jaume Fort Mauri, analistul Radu Cheregi și cei din staff-ul medical.

Ca jucător la națională nu i-a cântat imnul

Fost handbalist, Adrian Vasile a evoluat timp de 9 ani la Steaua Bucureşti, formaţie cu care a câştigat un titlu, trei Cupe ale României şi Cupa Challenge.

„Eu am crescut cu echipa națională de handbal a României, am crescut având ca și bornă că în viață trebuie să îți cânte imnul, dacă vrei cu adevărat să fii considerat cineva în acest sport. Nu mi s-a întâmplat ca jucător la echipa națională de seniori, dar mă bucur foarte tare că mi se întâmplă acum”- Adi Vasile, selecționer al echipei naționale feminine de handbal a României. 

Ca antrenor, Adi Vasile, a fost secund al echipei feminine de handbal CSM Bucureşti între 2014 şi 2019, perioadă în care gruparea din Capitală a câştigat Liga Campionilor (2016). În octombrie 2019, el a fost instalat antrenor principal al formaţiei CSM Bucureşti, după demisia suedezului Tomas Ryde, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.

A fost antrenor secund al naționalei din Muntenegru

Între 2017 și 2020, în paralel, Adi Vasile a fost şi antrenor secund al echipei naţionale a Muntenegrului, alături de Per Johansson.

Între 19 și 21 martie, România va întâlni în Muntenegru, în cadrul turneului preolimpic, echipa naţională a ţării-gazdă, cea a Norvegiei şi Kazahstanul.

Adi Vasile recunoaște că este foarte greu ca o echipă națională să se califice la un turneu preolimpic. A încercat și el cu echipa din Muntenegru, dar nu a reușit și speră să i se întâmple din postura de selecționer al echipei naționale a României. „Voi ajunge în calitate de adversar al echipei din Muntenegru, mă bucură foarte tare că sunt antrenorul României. E clar că le cunosc pe toate fetele care sunt acum în echipa națională a Muntenegrului, am lucrat în toți acești ani împreună, sunt convins că la fel de bine și ele mă cunosc pe mine” – Adi Vasile, selecționer al echipei naționale feminine de handbal a României

Articole asemănătoare

Pe urmele tatălui

Postat de - 16 noiembrie, 2020 0
FacebookTwitterMarian Drăgulescu are un băiat de 14 ani care face gimnastică, iar cei doi au concurat în weekend în aceeași…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *