24 Ianuarie – Mica Unire, sărbătorită la Râmnicu Vâlcea

706 0

Cu mare plăcere, entuziasm și cu sufletele încărcate de momentele istorice surprinse de actorii Teatrului Anton Pann  din Râmnicu Vâlcea, am sărbătorit ziua Micii Uniri sau Ziua Principatelor Române.

Acestia au adus în mijlocul mulțimii, prin originala lor prestație pe cai, pe Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza.

Având în vedere importanța acestei zile, actorii, alături de colaboratorii lor  s-au gândit să organizeze un spectacol ceremonial stradal,cu ocazia zilei de 24 ianuarie, zi cu o semnificație deosebită pentru istoria poporului român.

Succesul pe care l-au avut cu evenimentul dedicat Micii Uniri, care s-a desfășurat pe 24 ianuarie 2020 în amfiteatrul Teatrului Anton Pann, râmnicenii aplaudând această inițiativă, i-a determinat să iasă puțin din atmosfera unui spectacol  și ne-au propus aceste  momente, pline de inedit.

Pe cai și pe un traseu bine stabilit, costumați în haine de sărbătoare ce au înfățișat personaje din istorie, precum Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza și doi boieri ai acelor vremuri au realizat din nou un spectacol de neuitat.

Ei au pornit de la Teatrul Anton Pann  și au ajuns în Scuarul Mircea cel Bătrân unde au susținut un prim moment artistic, pe cai, însoțiți de jandarmi în ținută de ceremonie. Apoi, au poposit la Catedrala Înălțării Domnului din Ostroveni, unde a avut loc cel de-al doilea moment artistic. Prezența lor pe cai, înfățișând personajele amintite mai sus, ne-au  surprins  în mod plăcut.

Am putut observa  prezența și interesul celor ce au ieșit de la slujba de duminică  dar și a altor spectatori  și trecători încântați și entuziasmați de momentele oferite cu talentul care-i caracterizează pe actorii teatrului nostru.

Ne-a fost oferit, astfel, un nou spectacol ceremonial desfășurat în aer liber, sub cerul Râmnicului  nostru drag, ce a putut fi văzut  și apreciat de mulți spectatori.

Mulțumim întregului colectiv al Teatrului Anton Pann, tuturor colaboratorilor și celor prezenți, pentru aceste momente care ne-au adus în atenție, încă o dată, principale perioade premergătoare zilei de 24 ianuarie, Ziua Principatelor Române!

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *