În ultimele 48 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 114 misiuni

414 0

BULETIN INFORMATIV

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 33 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 11 traumatisme, trei accidente rutiere, două asistențe de persoane și 17 diverse afecțiuni medicale.

După acordarea primului ajutor calificat, 30 de pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 24.01.2021, la ora 10.46, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Bujoreni,sat Lunca.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  60 mp; tavanul mansardei și o afumătoare, construită din lemn. De asemenea, a fost degradat un geam termopan.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este   utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor ( afumătoare improvizată).

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie ca afumarea produselor din carne să se facă în spații special amenajate (pereți rezistenți la foc, coș aferent….in nici un caz cu elemente de construcție din lemn); 

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 80 de situații de protecție a comunități: 78 misiuni de informare preventivă și verificare; transportul unei persoane și asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *