Anul acesta sărbătorim 162 de ani de la Unirea Principatelor Române

601 0

În acest context, la manifestările dedicate evenimentului istoric,  jandarmii vâlceni sunt prezenți în fața Instituției Prefectului din Râmnicu Vâlcea, atât pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, cât și pentru asigurarea respectării normelor de igienă colectivă și individuală cu scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

Unirea Principatelor Române, cunoscută și ca Mica Unire, a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Procesul unirii, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări, a cunoscut o etapă decisivă, care s-a dovedit a fi ireversibilă, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Domnia lui Alexandru Ioan Cuza, deși scurtă (1859-1866), a fost perioada de maximă dezvoltare a României moderne. Prin recunoașterea Unirii depline, crearea primului Parlament unic al României şi a primului guvern unitar, prin reformele sale : adoptarea primei Constituții românești, reforma electorală, secularizarea averilor mănăstirești, reforma agrară, a învățământului, Alexandru Ioan Cuza a pus bazele dezvoltării moderne a României.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN VÂLCEA

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *