Lotul I al Autostrăzii Sibiu – Pitești primește o parte din cele 8 miliarde de lei destinate autostrăzilor și drumurilor expres

479 0

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a declarant recent că 8 miliarde de euro obținute din fonduri europene vor merge anul acesta în proiecte pe domeniul feroviar şi rutier, proiecte care sunt în construcţie, precum ar fi Piteşti – Sibiu, Lotul 1, podul de la Brăila, Sebeş – Turda, Lotul 5 de la Piteşti – Sibiu, A0 Sud – autostrada de centură a Bucureştiului.

Lotul 1 este curprins între Sibiu și Boița, însă, știrea ne privește în măsura în care autostrada ne vizează și pe noi.

România va avea anul acesta încă 35 de kilometri de autostradă și peste 50 de drum expres și în curând  va fi semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Ploieşti – Braşov.

Vestea este una foarte bună, mai ales în condițiile în care, ani de-a rândul, vâlcenii și nu numai ei, au așteptat cu disperare realizarea unei asemena autostrăzi care să îi scutească de coșmarul Văii Oltului, una din cele mai aglomerate și periculoase artere de circulație din țară, parcurgerea acesteia durând uneori chiar și 3-4 ore, în funcție de evenimentele rutiere sau capricii ale naturii, cum ar fi, scurgeri de pe versanți sau căderi de pietre. Lucrările au demarat anul trecut și avansează într-un ritm destul de bun, însă, volumul de muncă va fi unul uriaș.

Pe teritoriul județului Vâlcea sunt cele mai dificile tronsoane, respectiv, 2 și 3, acestea fiind pe Valea Oltului și includ tuneluri, viaducte, poduri, un ecoduct, lucrări de consolidare și susținere versanți.

K.R.

Articole asemănătoare

Ziua Limbii Române

Postat de - 31 august, 2020 0
FacebookTwitterZiua Limbii Române este celebrată în Republica Moldova începând cu 31 august 1989, în memoria recunoaşterii acesteia ca limbă de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *