Mesajul noului selecționer la prima întâlnire cu handbalistele: ”În fiecare zi trebuie să vă vizualizați la Tokyo!”

474 0

Antrenorul Adrian Vasile s-a văzut, pentru câteva ore, cu jucătoarele echipei naționale, cărora le-a explicat filosofia sa și le-a dat ”teme pentru acasă” în perspectiva turneului preolimpic din martie.

Noul selecționer a început treaba la cârma naționalei cu o întâlnire cu fetele din lotul lărgit pe care va miza la jocurile cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda. Adi Vasile și-a prezentat staff-ul, le-a vorbit jucătoarelor , apoi i-a dat cuvântul căpitanului Cristina Neagu, care le-a transmis și ea un mesaj coechipierelor.

” Am avut o întâlnire foarte emoționantă, mereu este o energie aparte atunci când vorbești jucătoarelor echipei naționale. Îmi doresc mult să contribui la prezentul și viitorul echipei naționale, pentru că înțeleg foarte bine trecutul. Având tricoul pe care scrie România pe mine, spun că jucăm cu 23 milioane de oameni care ne susțin tot timpul. Am fost educat foarte corect și simt mai mult responsabilitate decât presiune. Cea mai mare energie mi-o iau din reacția jucătoarelor, din ochii pe care pot să-i captez și din ce mi se transmite din această conexiune dintre noi, individuală, dar și cu echipa” – Adi Vasile, selecționer al naționalei de handbal a României.

Toată energia este direcționată către JO

Naționala feminină se va lupta în martie pentru biletele la Olimpiadă, iar întreaga atenție a selecționerului și a staff-ului său este concentrată pe turneul preolimpic.

” Trebuie să avem foame de acest turneu olimpic și să ne vizualizăm la Tokyo. Trebuie să muncim pentru visul nostru numit Tokyo. Fiecare meci din turneul preolimpic este aparte, trebuie să înțelegem că la fiecare meci trebuie să fim la potențial maxim și să câștigăm fiecare joc în parte. Eu mă vizualizez la Tokyo, este un vis să ajungi la JO, am muncit mult pentru acest proiect în trecutul meu cu naționala Muntenegrului, iar pandemia ne-a dat planurile peste cap… Viața m-a recompensat și m-a adus în situația să pot face asta cu cea mai frumoasă echipă posibilă, alături de țara mea și voi face tot ce pot pentru ca vara să ne prindă la turneul olimpic. Visul meu cel mai are este ca tot ceea ce fac zi de zi să conteze și să ajut. Eu văd medalia de aur, înțeleg că pentru a fi cel mai bun trebuie să țintești sus și să muncești mai mult și mai eficient decât cel de lângă tine. Echipa trebuie să creadă în staff, în colegii mei și în mine, apoi este important să creadă în ele, în colega din dreapta și cea din stânga. Treuie să înțelegem că putem schimba doar prezentul și viitorul. Energia de a comunica între noi, de a crede de a ne îmbărbăta și de a ne ajuta va conta foarte mult la final, pentru că linia între excelent și foarte prost este atât de fină, încât este nevoie doar de o pasă bună, de o bună poziționare pe teren, astfel ca la final lucrurile acestea să facă diferența” – Adi Vasile, selecționer al naționalei de handbal a României.

Tocmai pentru a fi siguri că fetele știu totul despre adversare, dar înțeleg și filosofia sa, Adi Vasile le-a dat acestora ”teme pentru acasă”.

”Timpul este foarte scurt până la turneul preolimpic, mi-am dorit ca de azi, de la prima întâlnire, și până la prima acțiune, fetele să primească documente despre sistemul nostru defensiv, clipuri video cu adversarele și cu noi, astfel încât la primul antrenament împreună deja să fi câștigat responsabilitatea și înțelegerea despre ce are fiecare de făcut, Cu cât înțelegem mai bine structura din care facem parte, cu atât vom știi mai bine ce avem de făcut, este un fel de temă pentru acasă.” – Adi Vasile, selecționer al naționalei de handbal a României.

Lotul convocat pentru prima acțiune a ”tricolorelor”:

Dedu Denisa – CSM București

Dumanska Yuliya – Podravka Koprivnica

Măzăreanu Ana Maria – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Iuganu Ana Maria – SCM Gloria Buzău

Dincă Nicoleta – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Florica Cristina – SCM Râmnicu Vâlcea

Neagu Cristina – CSM București

Perianu Gabriela – CSM București

Bazaliu Bianca – CSM București

Polocoșer Anca – CS Minaur Baia Mare

Laslo Cristina – CS Minaur Baia Mare

Buceschi Eliza – CS Rapid București

Popa Andreea – CS Minaur Baia Mare

Popa Laura – CS Rapid București

Ilie Alina – SCM Gloria Buzău

Moisă Laura – CSM București

Moroianu Andra – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Pintea Crina – CSM București

Băcăoanu Raluca – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Ostase Lorena – CSM Slatina

Subțirică Alexandra – SCM Gloria Buzău

Ciucă Diana – SCM Râmnicu Vâlcea

Pristăvița Laura – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *