Ce are în bagaj vicecampioana europeană la box

625 0

Cristina Cosma, speranța boxului românesc, se pregătește de Londra, penultima stație înainte de Olimpiada de la Tokyo, cu doua dintre obiectele de care nu se desparte la niciun concurs.

Fetele și băieții din echipele naționale de box ale României mai au două hopuri de trecut pentru a ajunge la Tokyo: turneele preolimpice de la Londra și Paris. Dacă trec de primul, își asigură biletul pentru Japonia.

Cristina Cosma dezvăluie și care sunt cele două obiecte pe care le ia cu ea la toate concursurile la care participă și care îi poartă noroc! În plus, într-un colț al geamantanului, Cristina și-a pus câteva farduri, în cazul în care va avea probleme la față, deși spune că nu va avea nevoie de ele.

“Nu mă dezlipesc niciodată de ursulețul de la Robert. De câte ori plec, îl pun în bagaj. Îmi poartă noroc. Apoi, sunt foare credincioasă și iau cu mine peste tot iconița aceasta de la mama mea” – Cristina Cosma, vicecampioană europeană la tineret la box.

Și-a luat la ea trei cărți

Cristina citește și se uită la seriale, atunci când boxul îi permite o mica pauză.  De altfel, în bagajul pentru Londra, pe lângă mănușile cu care boxează, casca, proteza, coarda și echipamentul de sport, fata are la ea și și 3 cărți, dintre care una scrisă de un celebru profesor de neurochirurgie, dar și Ghidul bunelor maniere!

”Acum citesc această carte, mi se pare foarte tare, am citit cand eram copilă prima carte scrisă de dr. Ben Carson. Și vreau să citesc și aceste doua cărți, sunt eu o manierată, dar tot timpul e bine să ai ceva în plus” – Cristina Cosma, vicecampioană europeană la tineret la box.

Speră să ajungă la Olimpiadă alături de iubitul ei boxer

Cristina Cosma, vicecampioana europeană la tineret nici nu concepe să nu ajungă la Olimpiada de laTokyo împreună cu iubitul ei, Robert Jitaru. Pentru ca acest vis să li se împlinească, cei doi tineri fac multe sacrificii!

 ”Ne dorim foarte, foarte mult și credem foarte mult în noi și sunt sigură că o sa mergem împreună acolo și o să radiem de fericire. Facem sacrificii pentru că ne e foarte greu să stăm despărțiți, dar suntem siguri că fiecare are drumul lui și la un moment dat ne vom întâlni” – Cristina Cosma, vicecampioană europeană la tineret la box. 

Melodia Siei, “Unstoppable”, preferata ei

Tânăra sportivă recunoaște că perioada dinaintea concursurilor este una foarte dificilă, cu câte două antrenamente pe zi și luni întregi de cantonamente. Dar tot ce face, face din pasiune pentru sportul de care s-a apucat în urmă cu 8 ani. În timpul antrenamentelor, cântăreața Sia a devenit prietena ei. Îi ascultă melodia “Unstoppable” fără oprire.

 “Îmi place foarte mult ceea ce fac și nu pot să numesc nimic un sacrificiu.Îmi place foarte mult că sunt aici, îmi place foarte mult că fac box și sunt pasionată de ceea ce fac. Unstoppable e piesa mea pe care fac antrenamente și care îmi dă energie și motivație”- Cristina Cosma, vicecampioană europeană la tineret la box. 

A făcut în paralel box și handbal

Vicecampioana europeană la tineret face box de 8 ani și spune că a fost o perioadă în care a practicat și handbalul și boxul, dar a renunțat la primul, pentru sportul pentru care a făcut o pasiune.

“În box mă regăsesc, este pasiunea mea. Cred că dacă nu făceam box, mergeam la liceu, apoi la facultate și jucam handbal așa pentru mine” – Cristina Cosma, vicecampioană europeană la tineret la box. 

Și pentru că nu mai are probleme cu greutatea, Cristina își mai permite să guste din când în când și din  mancarea de care se feresc toate fetele.

“Îmi plac mult cartofii prajiți și pizza și dulciurile” – Cristina Cosma, vicecampioană europeană la tineret la box. 

În perioada 13-24 martie, loturile naționale de box de seniori ale României vor participa la Turneul Preolimpic de la Londra. Sportivii vor pleca la Londra pe 11 martie.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *