Singurul pugilist român calificat la Olimpiadă n-a mai boxat de 11 luni!

499 0

Cosmin Gîrleanu, singurul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice, nu a mai avut un meci oficial din martie, anul trecut, atunci când a prins biletul pentru Tokyo.

Este speranța boxului românesc la o medalie olimpică, dar nu a mai boxat într-un meci oficial de aproape un an! Cosmin Gîrleanu, cel mai talentat pugilist din noua generație, a pierdut numărul antrenamentelor pe care le-a făcut de când a început pandemia: se pregătește câte 4 ore pe zi!

”Ultimul meci pe care l-am avut a fost cel de anul trecut, din martie. E foarte greu doar ne antrenăm…Nu am avut niciun meci de verificare, doar sparringuri și antrenamente” – Cosmin Gîrleanu, boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 52 kg.

Meniu doar cu salate și proteine

În țară, Cosmin nu are rival la categoria 52 de kilograme, așa că așteaptă meciurile de verificare din străinătate.

”Eu fizic și mental mă simt pregătit, dar, dacă nu avem meciuri, nu avem cum să aflăm unde suntem. Mă bucur că am reușit să mă calific la Jocurile Olimpice și sper ca în acest an să se dea drumul la meciuri, să boxăm, să avem cât mai multe meciuri. Când se reia turneul de calificare sper să se califice și alți colegi de-ai mei” – Cosmin Gîrleanu, boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 52 kilograme.

2020  nu a venit doar cu Pandemia de Coronavirus, ci și cu 8 kilograme în plus pentru Cosmin.

”Acum sunt bine, mă simt excelent, în formă. Mai am de dat jos, două kilograme” – Cosmin Gîrleanu, boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 52 kilograme. 

Drumul spre Olimpiadă e presărat cu multe sacrificii, iat dieta sportivului este una strictă!

”Fără pizza și cola, doar salate, fără carbohidrați, și proteine. Mâncare sănătoasă” – Cosmin Gîrleanu, boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 52 kilograme. 

Tânărul și-a făcut și planurile pentru Tokyo.

”Vreau să ajung să ajung pe podium!” – Cosmin Gîrleanu, boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 52 kg.

E campion mondial la juniori

Are 11 ani de când face box de performanță și e plin de medalii. Pugilistul care anul acesta va împlini 22 de ani, este de 13 ori campion național, iar în 2015 a reușit să obțină titlul de campion mondial la juniori.

Mai are în palmares titlurile de vicecampion european la juniori și la seniori U22, iar anul acesta va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După calificarea la Olimpiadă, sportivul și-a făcut și un cadou de care să-și amintească toată viața: și-a tatuat pe antebrațul drept cercurile olimpice.

În 2020 a renunțat să mai boxeze la categoria de 49 de kg, cea la care s-a consacrat, și a trecut la 52 kg. Pugilistul mărturisește că îi era foarte greu atunci când trebuia să ajungă la 49 de kilograme.

„Acum că sunt la 52 mi-e mai ușor să slăbesc, dar înainte, când eram la 49, slăbeam mult, mă chinuiam” – Cosmin Gîrleanu, boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 52 kg.

Loturile naționale de box, la primul turneu de pregătire internațional

Băieții și fetele din loturile naționale de box au plecat ieri în Ungaria, la Debrecen, unde în această săptămână vor participa la primul turneu de pregătire internațional. Atât băieții, cât și fetele ar mai fi trebuit să participe la câteva turnee, dar, din cauza Pandemiei de Coronavirus, acestea au fost anulate. În ianuarie, fetele au avut programată o deplasare în Serbia, pe care nu au mai făcut-o pentru că celelalte țări participante nu și-au mai trimis sportivele.

Președintele Cîtea e mulțumit de rezultatele de la Cupa României

Săptămâna trecută a avut loc la Brăila, Cupa României, la două categorii de vârstă:  Seniori,U22 și Tineret, 17-18 ani.

Prezent la competiție, Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box, s-a declarat mulțumit de modul în care tinerii pugiliști au concurat.

 „A fost o competiție care m-a bucurat, am văzut meciuri de calitate și după aproape trei ani de reconstrucție, constatăm că suntem pe drumul cel bun! Se vede implicarea lui Relu Auraș, a lui  Dorel Simion, George Petrea, Ilie Captari, Valentin Anghel și a tuturor antrenorilor care fac parte din familia boxului românesc” – Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *