În ultimele 24 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 36 de misiuni

44 0

BULETIN INFORMATIV

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 16  situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 4 traumatisme și 12 diverse afecțiuni medicale.

După acordarea primului ajutor calificat, 15 pacienţi au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

 

În data de 17.02.2021, la ora 17.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în localitatea Brezoi, str. Unirii.

Până la stingerea incendiului, a ars: funinginea de pe coșul de evacuare a fumului. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurăţarea coşului de funingine.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 19 situații de protecție a comunități: 18 misiuni de informare preventivă și verificare; o misiune de apărare împotriva incendiilor.

 

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

LIN START-UP (SMIS 106058)

Postat de - 2 februarie, 2021 0
FacebookTwitterCOMUNICAT DE PRESĂ FINALIZARE PROIECT   Asociația C4C – Communication for Community (www.c4c.ro) și Asociația Centrul de Resurse pentru Organizațiile…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *