Factorii poștali transformați în asistenți comunitari

701 0

Poșta Română vrea să-și reducă numărul de angajați. Ar putea pleca acasă 21% din angajatii TESA, din sediul central și 13% din personalul administrativ din teritoriu. Directorul general al Poștei, Horia Grigorescu, a declarat, pentru Digi24.ro, că aproape 300 de angajați ar putea părăsi compania, atât prin plecări voluntare, cât și prin concedieri colective. Aceștia ar urma să primească până la 12 salarii compensatorii.

 Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, are însă o propunere inedită.  Este de părere că, în Poșta Română sunt angajați foarte mulți factori poștali, iar odată cu digitalizarea serviciilor aceștia ar trebui pregătiți pentru „altceva”. De exemplu, ar putea deveni asistenți comunitari și ne asigură ministrul că există deja un proiect în acest sens.

„Sunt foarte mulți factori poștali. Trebuie să îi pregătim pentru altceva. Aceștia ar putea fi pregătiți să devină asistenți comunitari. Este un proiect”, a declarat Ciprian Teleman, la Antena 3.

„Se întâmplă uneori, un exemplu puțin mai macabru, ca unele persoane să fie găsite decedate în locuință după o perioadă destul de lungă de timp. Ori, avem acești factori poștali care cunosc foarte bine comunitățile și ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobișnuite”, a mai spus ministrul, explicând ce înseamnă, de fapt, transformarea factorilor poștali în asistenți comunitari.

Acesta a mai spus că restructurarea vine ca o consecință a digitalizării: „Toată lumea așteaptă să vadă Poșta Română profitabilă”.

 

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *