Marina Baboi, a doua din Europa la 60m!

629 0

Cea mai rapidă atletă a României s-a întors de la Balcaniada de la Istanbul cu medalia de argint. Sportivii români au venit acasă cu 12 medalii, dintre care două de aur.

Atleții români s-au descurcat foarte bine la primul mare concurs internațional din acest an, la care au participat alături de sportivi din alte 17 țări: Balcaniada de la Istanbul. Românii au venit acasă cu 12 medalii!

Marina Baboi, campioana națională în probele de 60, 100 și 200 metri a ieșit pe doi în proba de 60 metri.

„Această medalie este foarte importantă, este prima pe care am câștigat-o în sală la o competiție balcanică și mă bucur foarte tare că am reușit să sparg gheața” – Marina Baboi, medalie de argint în proba de 60 m, la Balcaniada de la Istanbul.

Marina s-a bucurat ca un copil pentru că a putut să călătorească din nou după atâtea luni de pauză și să meargă la concursuri importante.

„După tot ce a fost anul trecut în care nu am putut să ieșim nicăieri și competițiile au fost anulate m-am bucurat foarte tare că am început din nou să călătorim și să luăm contact cu concursurile de afară” – Marina Baboi, medalie de argint în proba de 60 m, la Balcaniada de la Istanbul.

Medalia va ajunge la părinții ei

Medalia de la Balcaniadă va ajunge la fel ca și cele 185 câștigate până acum de atletă, în casa părinților ei de la Buzău, cei mai mari susținători ai Marinei. „Părinții mei sunt extrem de fericiți, normal că așteaptă să le duc medalia”- Marina Baboi, medalie de argint în proba de 60 m, la Balcaniada de la Istanbul. 

Înainte de Istanbul, Marina a zburat în Franța, unde a mers să alerge într-o companie selectă.

”A fost un concurs la care au luat parte nume foarte mari, campionul mondial de la 100 de metri, campionul mondial de la 110 metri garduri, a fost un concurs foarte important și mă bucur că am reușit să vin pe locul trei” – Marina Baboi, medalie de argint în proba de 60 m, la Balcaniada de la Istanbul.

12 medalii pentru atleții români la Balcaniada de la Istanbul

România a cucerit de 12 medalii la cea de-a 26 a ediție a Campionatului Balcanic de atletism în sală pentru seniori, de la Istanbul. Alături de sportivi din alte 17 țări, delegația României a fost formată din 36 de sportivi, 18 băieți și 18 fete, care s-au întors acasă cu 2 medalii de aur, 5 de argint și 5 de bronz.

Andrea Mikloș – aur în proba de 400m
Anamaria Nesteriuc – aur la 60 m garduri
Gabriel Bitan – argint la săritura în lungime
România – argint la ștafetă 4×400 m masculin
Claudia Bobocea – argint la 800 m
Marina Baboi – argint la 60 m
Roxana Rotaru – argint la 3000 de m
Rareș Toader – bronz în proba de aruncare a greutății
Andreea Apachițe – bronz la aruncarea greutății
Florentina Iușco – bronz la săritura în lungime
Diana Ana Maria Ion – bronz la triplusalt
Claudia Bobocea – bronz în proba de 1.500 m.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *