Dinamoviștii se bat între ei pentru Liga 1! Partidă de 6 puncte între Mihalcea și Alexa

334 0

Meci de care pe care mâine în Crâng! Buzăul lui Adi Mihalcea dispută primul joc oficial din 2023 în compania Brașovului, echipă condusă de un alt fost fotbalist la Dinamo, Dan Alexa. “Stegarii” își joacă ultima șansă de a prinde play-off-ul!

După două luni și jumătate de pauză, Liga a doua se reia cu o confruntare cu miză uriașă. FC Buzău și FC Brașov au ca obiectiv promovarea, dar pentru asta trebuie întâi să-și asigure loc în play-off.

„Este o partidă de 6 puncte. Dacă Brașovul va pierde cu noi, matematic, nu va mai avea nicio șansă să prindă un loc de playoff” – Adrian Mihalcea, antrenor FC Buzău. 

Sosit în această pauză de iarnă la echipă, Istvan Fulop, jucător cu ștate vechi în Liga 1, este conștient de importanța partidei cu FC Brașov.

„Este un meci capital, dacă reușim să câștigăm acest meci vom avea moralul bun pentru următoarele două partide” – Istvan Fulop, jucător FC Buzău.

Portarul Relu Stoian îi cheamă pe toți suporterii la stadion să vină să îi susțină!

„Ne dorim foarte mult ca suporterii să vină lângă noi, având în vedere că este un meci destul de dificil, îi așteptăm alături de noi. Întotdeauna primul meci este cel mai important, mai ales că Brașovul vine la noi având ultima șansă să prindă play-off-ul” -Relu Stoian, portar FC Buzău.

În acest moment, FC Buzău este pe locul 6 în campionat, loc de play-off,  și ar putea ajunge pe 4, dacă Unirea Constanța se va desființa, așa cum toată lumea din fotbal vorbește!

„Pentru noi ar fi un mare plus având în vedere că suntem singura echipă din primele 10 care a pierdut cu ei” – Relu Stoian, portar FC Buzău. 

Adi Mihalcea are însă altă variantă.

 „Eu nu cred că se vor retrage! Dacă ar face-o, noi am fi una dintre beneficiarele acestui lucru. Din păcate, dacă vor băga în teren copii de 14 și de 15 ani, nu cred că va fi fair-play față de echipele cu care au jucat” – Adrian Mihalcea, antrenor FC Buzău.

Merge pe mâna CFR-ului!

Imediat după meciul său, mâine seară  Mihalcea va ține pumnii CFR-ului în returul cu Lazio Roma, din Conference League.

 “ Orice este posibil. Scorul este 1-0, le trebuie un singur gol, iar apoi, la 11 metri, forțele se pot egaliza. Mi-aș dori să văd în continuare meciuri românești în cupele europene și le doresc multă baftă celor de la CFR, să se califice” – Adrian Mihalcea, antrenor FC Buzău. 

Antrenorul Buzăului are numai cuvinte de laudă la adresa lui Radu Ștefan, jucătorul care de 15 ani face istorie la Lazio și cu care antrenorul a fost coleg la Dinamo.

„Este incredibil! foarte puțini jucători români reușesc să joace atât în străinătate. Porecla pe care italienii i-au dat-o, <<Boss>> spune totul despre el” -Adrian Mihalcea, antrenor FC Buzău.

Întâi play-off-ul, apoi Liga 1

Toată lumea din Buzău își dorește ca în sezonul viitor, echipa lui Mihalcea să se bată în Liga1, cu FCSB și Rapid.

„În prima fază, vrem să ajungem în play-off, avem acest obiectiv intermediar. Suntem pe un loc de play-off, practic, calificarea va depinde numai și numai de noi. După, ne dorim să promovăm.. Apoi va fi un alt campionat, știu ceea ce ne așteaptă, dar important este cum tratăm și gestionam aceste 3 etape” -Adrian Mihalcea, antrenor FC Buzău. 

FC Buzău începe anul 2023, acasă, cu FC Brașov, joi după amiază de la ora 17.00, urmând să mai aibă două partide foarte importante, acasă cu Unirea Slobozia și în deplasare cu Baia Mare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *