Tragedie groaznică la Fârtățești. O fată de 14 ani a murit, alte trei persoane au fost intoxicate cu fum

364 0

Angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați să intervină sâmbătă,  în jurul orei 23, în localitatea Fârtățești, sat Dozești, pentru salvarea a patru persoane intoxicate cu monoxid de carbon.

Ințial, apelantul care a sunat la 112, a cerut ajutor pentru o fată în vârstă de 14 ani, spunând că aceasta este înecată. Medicul coordonator a întrebat despre posibilitatea intoxicării cu monoxid de carbon și a primit răspuns negativ, după care, a îndrumat persoanele aflate la locul evenimentului să scoată victima afară și să execute manevre de resuscitare, până la sosirea echipajelor de intervenție.

Între timp a fost trimis un echipaj SAJ de la cea mai apropiată stație, stația Lădești și o ambulanță SAJ cu medic de la Râmnicu Vâlcea. Ulterior medicul a cerut și deplasarea SMURD Măciuca care se întorcea de la un alt caz, plus încă două ambulanțe de la Spitalul Bălcești.

Ajunși la fața locului, membrii ambulanței SAJ – Stația Lădești, au anunțat că sunt patru persoane intoxicate, din care una nu prezenta semne vitale. Persoanele în cauză sunt : o femeie de 34 ani semi-conștientă cu semne vitale evaluată de SMURD; o fetiță de 3 ani cu atac de panică, evaluată de SAJ; o femeie de 55 de ani care a primit îngrijiri medicale preliminare și o fată de 14 ani, căreia i s-au efectuat manevre de resuscitare, din păcate fără niciun rezultat, decesul acesteia fiind declarat de către medicul de la ambulanță la ora 00.36.

Între timp, s-a anunțat și șeful SVSU din localitate și s-a trimis la fața locului și un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru a verifica sursa de producere a intoxicarii și a preveni producerea altor evenimente.

Cercetările preliminare efectuate arată că, în casa în care s-a produs tragedia, se aflau nouă persoane din care trei se aflau în vizită. Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalație care asigura încalzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *