Tragedie groaznică la Fârtățești. O fată de 14 ani a murit, alte trei persoane au fost intoxicate cu fum

420 0

Angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați să intervină sâmbătă,  în jurul orei 23, în localitatea Fârtățești, sat Dozești, pentru salvarea a patru persoane intoxicate cu monoxid de carbon.

Ințial, apelantul care a sunat la 112, a cerut ajutor pentru o fată în vârstă de 14 ani, spunând că aceasta este înecată. Medicul coordonator a întrebat despre posibilitatea intoxicării cu monoxid de carbon și a primit răspuns negativ, după care, a îndrumat persoanele aflate la locul evenimentului să scoată victima afară și să execute manevre de resuscitare, până la sosirea echipajelor de intervenție.

Între timp a fost trimis un echipaj SAJ de la cea mai apropiată stație, stația Lădești și o ambulanță SAJ cu medic de la Râmnicu Vâlcea. Ulterior medicul a cerut și deplasarea SMURD Măciuca care se întorcea de la un alt caz, plus încă două ambulanțe de la Spitalul Bălcești.

Ajunși la fața locului, membrii ambulanței SAJ – Stația Lădești, au anunțat că sunt patru persoane intoxicate, din care una nu prezenta semne vitale. Persoanele în cauză sunt : o femeie de 34 ani semi-conștientă cu semne vitale evaluată de SMURD; o fetiță de 3 ani cu atac de panică, evaluată de SAJ; o femeie de 55 de ani care a primit îngrijiri medicale preliminare și o fată de 14 ani, căreia i s-au efectuat manevre de resuscitare, din păcate fără niciun rezultat, decesul acesteia fiind declarat de către medicul de la ambulanță la ora 00.36.

Între timp, s-a anunțat și șeful SVSU din localitate și s-a trimis la fața locului și un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru a verifica sursa de producere a intoxicarii și a preveni producerea altor evenimente.

Cercetările preliminare efectuate arată că, în casa în care s-a produs tragedia, se aflau nouă persoane din care trei se aflau în vizită. Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalație care asigura încalzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL.

Articole asemănătoare

Ziua Limbii Române

Postat de - 31 august, 2020 0
FacebookTwitterZiua Limbii Române este celebrată în Republica Moldova începând cu 31 august 1989, în memoria recunoaşterii acesteia ca limbă de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *