O înfrângere nedorită – SCM a pierdut prima manșă a optimilor DELO EHF

442 0

SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut prima manșă a optimilor DELO EHF Champions League, scor 24:33, cu CSM București, în derby-ul 100% românesc din principala competiție europeană.

Fără suporteri în tribune din cauza pandemiei de COVID-19, aspect care reprezintă un dezavantaj major pentru noi, echipa noastră a rezistat o singură repriză în fața unui adversar mai experimentat, mai atent, dar și mai în formă, pe care roș-albastrele reușiseră să îl învingă în septembrie 2020, câștigând astfel primele doua trofee ale sezonului : Cupa României și Supercupa României.

Deși am condus până în minutul 20, experiența individuală a adversarelor, dar și forma de moment pe care o traversează acestea au fost decisive. Noi am început jocul ezitant, cele două ratări ale Evgenijei Minevskaja oferindu-i încrederea necesara goalkeeper-ului advers, Jelena Grubisic, în debutul de meci. De asemenea, presiunea unui rezultat bun avea să fie mult prea apăsatoare, din păcate!

În ciuda evoluțiilor bune ale extremei stânga Cristina Florica (cinci goluri din șase aruncări) și centrului Kristina Liscevic (șapte goluri din 10 aruncări), echipa noastră nu a reușit să țină pasul cu evoluțiile bune ale experimentatelor jucătoare ale CSM-ului, unde Cristina Neagu, de patru ori cea mai bună jucătoare a lumii, a reusit 13 goluri, având astfel o prestație ‘de invidiat’ pe parchetul Sălii Sporturilor Traian.

Diferența nu s-a făcut numai la nivelul liniei de 9 metri, acolo unde Neagu și Lazovic au marcat 20 de goluri împreună, în timp ce interii noștri au reușit doar 15 goluri, dintre care Liscevic, cu un procentaj de 70%, a marcat de șapte ori, în timp ce Minevskaja cu un procentaj de 17% (un gol din șapte aruncări) sau Gonzalez 40% (patru goluri din zece aruncări) nu au reușit o eficiență mai bună contra defensivei CSM-ului. Există totuși și un lucru care este imbucurător, revenită după probleme medicale, Iryna Glibko a arătat o poftă de joc remarcabilă, marcând trei goluri, urcând încet dar sigur, spre forma spectaculoasă care a consacrat-o.

Jocul echipei din atac, la nivelul semicercului, a avut de asemenea, de suferit. În fața unei defensive masive și compacte, Maren Aardahl sau Asma Elghaoui nu au putut să își impună jocul obișnuit, reușind fiecare câte un singur gol.

Defensiva, acolo unde SCM Râmnicu Vâlcea a excelat în ultimii ani sub conducerea lui Florentin Pera, nu a mai avut prospețimea scontată, exact la fel ca în urmă cu două săptămâni, în Liga Florilor-MOL, unde CSM a câștigat derby-ul Ligii Florilor MOL, dupa o partidă mult mai strânsă.

Nici căpitanul echipei noastre, Marta Batinovic, nu a avut inspirație în fața atacurilor adverse, blocând o singură aruncare din cele 13 ale CSM-ului în care a fost în poartă, pentru un procentaj de doar 7%. Tânăra Hosu Daciana a reusit totuși 6 intervenții, din 17 aruncări, înregistrând un procent de 35%. Goalkeeper-ul echipei oaspete, Jelena Grubisic (16 intervenții), grație unei forme de moment incredibile, a închis poarta bucureștencelor, aspect care a contat enorm în economia rezultatului final.

Din păcate, eșecul la nouă goluri din partida tur o transformă pe CSM București în mare favorită la calificare după returul de sâmbăta viitoare din Sala Polivalentă, așa cum a remarcat și antrenorul nostru, Florentin Pera: ”Cred că diferența a fost mult prea mare față de ce s-a întâmplat în teren. Îmi pare rău pentru diferența asta, cred că un scor final la 3-4 goluri era mai conform cu ce s-a întâmplat în teren”.

Însă tehnicianul Florentin Pera este omul care a adus un titlu, o Cupă a României și două Supercupe ale României în fața CSM-ului, iar dacă cineva poate retușa părțile mai puțin bune din înfrângerea de ieri, atunci el este cel care poate readuce spiritul care ne-a adus la nivel înalt în ultimii ani. Tot Florentin Pera ne-a adus sezonul trecut primăvara europeană, după mai mulți ani de pauză, la Râmnicu Vâlcea, prin calificarea în sferturile Ligii Campionilor. Din păcate, acea calificare în primele 8 formații ale continentului a fost umbrită de nemilosul virus, fapt ce a înghețat sezonul trecut competițiile sportive.

Deocamdată, chiar și după aceste rezultate mai putin bune, echipa este în obiectiv – clasarea în locurile 1-3 în întrecerea internă și calificarea în fazele eliminatorii ale DELO EHF Champions League.

Cu atitudine, motivare si dorință, asa cum Florentin Pera si-a motivat cu succes lotul de jucătoare încă din primele sale minute pe banca tehnică a echipei noastre, putem reveni acolo unde ne este locul, unde ne-am obișnuit, alături de cele mai bune formații ale Europei.

Drumul spre adevarata performanță nu este presărat doar cu clipe de fericire, asa cum ne dorim cu toții. Cu acest prilej le multumim suporterilor, fiindcă știm că, în fața micilor ecrane, inimile lor au bătut simultan cu ale noastre, în speranța obținerii unui rezultat care să ne ofere un pas spre ceea ce ne-am dorit, o calificare în faza următoare a competiției.

Pentru formația noastră urmează jocul de campionat cu CS Măgura Cisnadie, duel ce va avea loc miercuri, ora 18:30, chiar la Râmnicu Vâlcea.

Sâmbătă, 13 martie, vom susține returul cu CSM București, pe terenul adversarelor.

Capul sus, fetelor!

Mergem înainte!

  • K.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *