Secretarul de stat, Andrei Baciu: „Un studiu arată rezultatele exact invers percepției actuale. AstraZeneca, o eficiență la formele grave de 95%, față de 85%, Pfizer”

510 0

Cât va continua etapa a doua, cum va funcționa etapa a treia, câte doze de vaccin vor fi livrate României în următoarele luni, sunt doar câteva întrebări la care a răspuns pentru Libertatea Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea.
Acesta a afirmat, printre altele, că : „Pentru luna martie ne bazăm pe 1.112.000 de doze de la Pfizer, 268.000 de doze de la Moderna și 1.250.000 milioane de la AstraZeneca. În total, 2,6 milioane de doze. În aprilie, cantitatea va fi mai mare.  (..)În câteva zile va primi autorizare pentru Europa și Johnson & Johnson….care va avea o singură doză de administrat și pot fi păstrate în frigider, la două grade. Acestea le vom distribui către centrele din zonele izolate, locuitorilor cărora le va fi greu să ajungă la vaccinare.”

„Există multe informații false… Tocmai am citit un studiu amplu făcut în Scoția privind eficiența față de formele grave ale COVID a serurilor Pfizer și AstraZeneca după administrarea primei doze. Studiul a cuprins o cohortă de 5,1 milioane de persoane vaccinate. Rezultatele sunt exact invers percepției actuale. Vaccinul AstraZeneca a arătat o eficiență de 95% față de formele grave ale bolii, iar Pfizer a arătat o protecție de 85%”, a mai spus Andrei Baciu

Interviul integral aici

Mihaela Iliescu

 

 

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *