O frumoasă expoziție de acuarelă va fi vernisată vineri la galeriile UAP

482 0

Vineri,  12artie, de la ora 18:00,  Galeria Artex așteaptă iubitorii de frumos artistic cu o nouă surpriză: expoziția personală a acuarelistului Eugen Măcinic, intitulată „Vibrații cromatice”.

Menită să-și introducă vizitatorii într-o lume magică a culorilor vibrante și a mirajelor luminii, expoziția artistului din Alba-Iulia are cu siguranță puterea de a capta atenția și a-și fascina publicul.
Preț de câteva zeci de minute, oamenii au prilejul de a uita de cenușiul încă persistent de afară, pentru a sorbi cu nesaț, explozia vizuală de cullori și forme.

“Membru al Societății de Acuarelă din Birmingham, autor a numeroase expoziții în țară și în străinătate, Eugen Măcinic se recomandă prin acuarelele sale ca un pictor sensibil, sincer empatic cu natura înconjurătoare, căci pentru artist natura a fost și rămâne principala sursă de inspirație creative”, spune  Dr. Maria Olimpia Tudoran Ciungan, critic și istoric de artă.
Iată și o scurtă prezentare, făcută chiar de artist: “Din anii copilăriei am remarcat atașamentul și aplecarea spre artă, spre frumos, spre culoare. Născut în inima Transilvaniei, România, stilul care mă definește și care îmi este cel mai drag este stilul peisagistic armonizat de melancolie și pace. Tehnica care mă reprezintă este acuarela, dar uleiul, pastelul și creionul îmi sunt dragi de asemenea.”

Lucrările sale sunt cu adevărat deosebite. Autorul stăpânește foarte bine atât linia și perspectiva, prin construcția elementelor de arhitectură și a cadrelor naturale, cât și cromatica, prin realismul ce străbate dincolo de suportul de lucru.
Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Informare IPJ Vâlcea

Postat de - 18 martie, 2020 0
FacebookTwitterÎn contextul riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus COVID-19, vă informăm că activităţile de audienţă la nivelul INSPECTORATULUI DE…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *