Cristina Laslo: ”Cinci ani am așteptat aceste meciuri!”

666 0

Handbalistele echipei naționale sunt pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru Turneul Preolimpic, cele două meciuri care le pot duce la Tokyo fiind programate sâmbătă (cu Norvegia) și duminică (cu Muntenegru). Competiția are loc la Podgorica.

Naționala feminină de handbal traversează cea mai intensă și importantă săptămână a ultimilor ani. În week-end, fetele pregătite de Adi Vasile întâlnesc Norvegia și Muntenegru, în încercarea de a obține biletele pentru Jocurile Olimpice din Japonia.

”Am așteptat aceste meciuri de la precedenta Olimpiadă, la care eu nu am participat. Prezența la JO înseamnă fericire, dorințe și vise împlinite. Cel mai important este primul meci, cu Norvegia, apoi vedem ce calcule ne facem cu Muntenegru. Nu există loc de greșeală, trebuie să ne calificăm pe mâna noastră. Norvegia are un ușor trac cu noi, probabil de când le-am bătut în 2018 ne-au luat frica” – Cristina Laslo, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

”Este săptămâna muncii de patru-cinci ani! Dorința este foarte mare să ne calificăm la Tokyo. Pentru mine este un vis să fiu antrenorul naționalei României și să fim la Olimpiadă, este visul pentru care muncim zi de zi, minut de minut. Fetele sunt foarte concentrate, conștiente și pregătite. Cel mai important este primul meci, cu Norvegia, joc pe care ne dorim să-l câștigăm” – Adi Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

Fără public în Muntenegru

Meciurile de la Podgorica se vor desfășura fără spectatori, din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru a stopa pandemia de Coronavirus. Deși sunt triste jocurile fără public, în cazul de față lipsa fanilor poate constitui un avantaj pentru fetele noastre, având în vedere că meciul de duminică este împotriva naționalei țării gazdă a Turneului Preolimpic.

”Din păcate, ne-am obișnuit să jucăm fără spectatori. A avea o sală plină acum cred că ar fi un pic derutat pentru toată lumea. Într-adevăr, aportul pe care l-ar fi adus fanii din Muntenegru ar fi contat enorm pentru ei, la fel cum s-ar fi întâmplat dacă am fi jucat acest turneu la noi în țară… Noi vrem să facem tot ce depinde de noi pentru a creea energie bună în jurul băncii noastre, să ne auzim doar noi pe noi în timpul meciurilor”- Adi Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

”Nu vreau să accept că ne-am obișnuit fără spectatori, cred că dacă acest turneu era cu public, am fi avut mulți români în sală. Sala va fi goală, nici ele nu vor fi susținute de fani, au doar avantajul minim de a juca acasă, în sala lor. Eu sper ca românii să se uite în număr cât mai mare la cele două meciuri și să ne susțină din fața televizoarelor, să fie alături de noi, chiar dacă de la distanță” – Cristina Laslo, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

Înainte de antrenamentul de ieri seară, handbalistele au primit cadouri simbolice din partea membrilor staff-ului tehnic: câte o brățară cu un pandantiv pe care scrie ”Tokyo”.

Adi Vasile, debut pe banca naționalei

Primul meci al ”tricolorelor” este programat sâmbătă, 20 martie, de la ora 20.30, împotriva Norvegiei. Ziua următoare, de la ora 17.00, se va juca partida decisivă România – Muntenegru. Norvegia – Muntenegru are loc vineri, în prima zia  Turneului Preolimpic. Ambele meciuri ale naționalei de la Podgorica vor fi transmise în direct de PrimaTV.

Pentru această acțiune, selecționerul Adi Vasile , care va debuta pe banca tehnică a naționalei la meciul cu Norvegia, a convocat următoarele jucătoare:

Dumanska, Dedu, Hosu – portari.

Iuganu, Florică, Neagu, Polocoşer, Perianu, Laslo, Buceschi, A. Popa, Pristăviţa, L. Popa, Moisă, Seraficeanu, Pintea, Ostase, Băcăoanu – jucătoare de câmp.

Articole asemănătoare

O fată de milioane

Postat de - 9 noiembrie, 2020 0
FacebookTwitterLăcrămioara Perijoc, cea mai bună pugilistă din România, și-a fixat țintele pentru 2021: merge să cucerească medalia olimpică la Tokyo și…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *