Camelia Potec, la finalul Campionatului European: “Sunt cea mai fericită!”

173 0

România a încheiat superb Campionatul European de Înot pentru Juniori: cu o medalie de aur câștigată de fenomenul David Popovici la 100 m liber și un argint obținut de Vlad Stancu, la 400 m liber.

După 6 zile de concurs, un public extraordinar care a umplut în fiecare zi Complexul Olimpic de la Otopeni și care i-a susținut pe sportivii români de la un cap la altul al competiției, delegația României a încheiat extraordinar Campionatul European de Înot pentru Juniori, pe locul 3 pe națiuni.

Cu 9 medalii, dintre care 5 de aur, prin ștafeta masculină 4×100 m liber, David Popovici la 200 m liber, 100 m liber și 50 m liber și Vlad Stancu la 1.500 m liber și 4 de argint, prin ștafeta mixtă de 4×100 m liber, Bianca Costea la 50 m liber și Vlad Stancu la 800 și 400 m liber!

Nu a fost seară în care românii să nu aducă medalii pentru țara lor!

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a avut numai cuvinte de laudă la adresa sportivilor și a publicului prezent în fiecare zi la bazinul olimpic!

„Este cea mai mare bucurie! Ne-am dorit enorm ca totul să iasă bine și exact asta s-a întâmplat. Am avut rezultate extraordinare, sportivi motivați care fac acest sport doar din pasiune și un public minunat pentru care vreau să le mulțumesc din tot sufletul” – Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Popovici, aur la 100 m liber, Stancu, argint la 400 m liber

În ultima seara de concurs românii s-au delectat cu două finale românești: cea a lui David Popovici, la 100 m liber, câștigată de noua revelație din natația mondială și cea a lui Vlad Stancu la 400 m liber, care după o cursă fabuloasă a prins locul 2 al podiumului european.

„Îmi pare rău că s-a terminat, în același timp abia aștept să mă odihnesc puțin. A fost unul dintre cele mai frumoase concursuri ale mele, cu siguranță primul în care am simțit așa ceva. M-am simțit extraordinar, este o onoare să concurez acasă” – David Popovici, campion european la juniori la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ștafetă masculină 4×100 m liber, la Campionatul European de Înot la Juniori de la Otopeni. 

La finalul cursei de 400 m liber, vizibil epuizat după efortul din ultimele zile, când a concurat în cele mai solicitante probe din natației, la 1500 m, 800 m și 400 m liber, Vlad Stancu, puștiul de doar 16 ani, a povestit că în ultimul an a crescut mult în valoare!

„Anul trecut la europeanul de juniori am prins 3 finale, iar acum am câștigat două medalii de aur și două de argint. Este senzațional. Aceste medalii au cea mai puternică valoare sentimentală pentru că sunt câștigate acasă” Vlad Stancu, campion european cu ștafeta de 4×100 m liber, la 1.500 m liber și vicecampion european la 800 și 400 m liber, la Campionatul European de Înot de Juniori de la Otopeni.

S-a muncit zi lumină la Europeanul de la Otopeni

Camelia Potec recunoaște că a avut mari emoții pe durata competiției de la Otopeni.

 „Am avut emoții foarte mari și fiecare zi a fost plină de emoții în primul rând pentru sportivii noștri care au reușit performanțe bune și foarte bune, în al doilea rând pentru tot ce s-a întâmplat pe lângă din punct de vedere organizatoric pentru că au mai apărut mici probleme, într-un cuvânt am dormit aici dar am făcut acest lucru cu drag”  – Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. 

Cami recunoaște că fără echipa din federație, Campionatul European de Înot pentru Juniori nu ar fi putut avea loc.

„Vreau să le mulțumesc colegilor mei din Federația de Româna de Natației și Pentatlon Modern, care în ultimele 5 săptămâni au dormit practic la Otopeni. Erau dimineți în care la 5 eram aici și mai plecam a doua zi după miezul nopții. Dar sunt fericită cum a ieșit totul”  – Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Între 18-24 iulie, la Otopeni va fi Campionatul European de Sărituri pentru Juniori

Cei de la FRNPM nu au mult timp să se bucure pentru succesul de la Europeanul de Înot. La o săptămână după acest mare eveniment, la Otopeni va avea loc un nou  Campionat European, cel de Sărituri  în Apă pentru Juniori.

„Noi ne continuam munca, în același timp ne bucurăm de ceea ce s-a întâmplat în săptămâna care tocmai s-a încheiat, dar de săptămâna viitoare deja intrăm în linie dreaptă pentru Campionatele Europene de Sărituri în Apă pentru Juniori. Avem delegații noi care vin, ne dorim performanțe bune pentru săritorii din echipa României și o organizare așa cum am făcut și până acum și am demonstrat că putem face acest lucru la cel mai înalt nivel” –– Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Medaliile obținute de România la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori

Aur: – David Popovici la 50 m liber, 100 m liber și 200 m liber;

–       Vlad Stancu la 1.500 m liber;

–       4×100 m liber masculine – David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu.

Argint: – 4×100 metri mixt – David Popovici, Patrick Dinu, Rebecca Diaconescu și Bianca Costea;

              800 m liber – Vlad Stancu;

              400 m liber – Vlad Stancu;

               50 m liber – Bianca Constea.

Popovici, cel mai bun înotător al Europeanului

Federația Internațională de Natație l-a desemnat pe David Popovici cel mai bun înotător al competiției, într-o festivitate de premiere separată, după încheierea tuturor probelor. Cea mai bună înotătoare a fost numită franțuzoaica Mary – Ambre Moluh. Delegația României a terminat pe locul al treilea la medalii Campionatele Europene de Înot la Juniori de la Otopeni, fiind devansată în clasament doar de Ungaria și de Polonia.

Articole asemănătoare

Revolta căpitanului!

Postat de - 9 februarie, 2021 0
FacebookTwitterMihai Macovei (35 de ani), liderul naționalei ”stejarilor”, se implică în scandalul care vizează stadionul Arcul de Triumf și ia…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *