Vâlcea, vești rele despre vreme. Iar ne lovesc codurile galbene și portocalii

377 0

Vești proaste, până la foarte proaste, dacă cumva vă așteptați să avem parte de o primăvară călduță și însorită. Iarna s-a reportat pe luna martie, dacă se poate spune astfel. Meteorologii ne anunță că iar o să avem parte de frig, ploi și chiar lapovițe și ninsori. Plus vânt, ca să fie pachetul complet.

ANM a emis marți dimineață un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente pentru 13 județe, dar și un cod galben de precipitații, ploi și ninsori, în aproape toată țara.

Codul galben este valabil în intervalul 16 martie, ora 10:00 – 18 martie, ora 06:00, când vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25…35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40…70 l/mp.

La munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55…65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei.

ANM precizează că intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse şi cu viteze mai mici şi în restul teritoriului.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 16 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 23:00 și vizează intensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *