Alimente ce declanşează pubertatea precoce, pe care este indicat să le excludeţi din dieta copiilor, mai ales a fetiţelor!

1564 0

Creșterea sânilor la vârsta la care fetiţele sau băieţii nici nu au ajuns la școală, apariția pilozității în zonă inghinală și în zona subaxială, debutul menstruaţiei, toate acestea înaintea împlinirii vârstei de opt ani  – sunt principalele semne ale instalării pubertății precoce.

Cauzele acestei pubertăţi precoce, mai frecvente la fetițe decât la băieți, nu au fost pe deplin elucidate de cercetători sau endocrinologi, dar părerea majorității conduce către concluzia că alimentaţia hiperprocesată şi plină de adaosuri sau hormoni predispune la aceasta.

Principalul aliment incriminat în acest caz este carnea, mai ales cea provenită din fermele de creștere intensivă a animalelor, care știm că sunt hrănite cu nutreţuri chimice şi hormoni, pentru o dezvoltare rapidă.

Chiar dacă primul produs la care ne gândim este carnea de pasăre ( pui, curcan, găină),  medicii endocrinologi arată și către un alt tip de carne cu un potenţial imens în producerea dezechilibrului hormonal: somonul de cultură – servit copiilor drept un aliment „sănătos” şi „uşor”.

Cum poți preveni apariția acneei prin alimentație

Nu numai carnea provenită din fermele de creștere intensivă determină apariția pubertății precoce ci şi lactatele sau anumite alimente bogate în fitohormoni.

Soia este un aliment intens folosit (sub formă de granule, cuburi şniţele), ce conține în mod natural precursori ai hormonilor sexuali.

Impactul mare al conținutului ridicat în hormoni al soiei rezultă atât din faptul că acest aliment este consumat ca atare, cât şi pentru că reprezintă baza pentru majoritatea nutrețurilor folosite în creșterea intensivă a animalelor. Așadar, fitohormonii din soia se regăsesc în toată carnea din comerţ, în formă modificată.

Există însă şi veşti bune, afirmă medicii endocrinologi şi nutriţioniştii.

Renunţând la consumul de carne, de lactate sau la cel al produselor procesate, aceste fenomene de pubertate precoce se diminuează.

Sânii, care cresc atât la fetiţe, cât şi la băieţi,regresează în aproximativ trei luni, dacă nu mai oferiţi copiilor spre consum astfel de produse.

Ca să limitaţi contactul şi cu alte substanţe care au efect hormonal (xenoestrogenii), nu păstraţi alimentele în recipiente de plastic şi nu ţineţi pet-urile cu apă în soare sau la îngheţ, pentru că eliberează compuşi periculoşi.

De asemenea, înlocuiţi produsele de curăţenie sau de întreţinere zilnică cu altele naturale.

Este foarte important ca vegetalele să fie bogate în nutrienţi şi potrivite pentru organism, de aceea nu oferiţi copiilor produse care nu sunt specific sezonului/anotimpului sau zonei în care trăiţi, dacă nu sunteţi siguri că provin dintr-o agricultură curată.

La această vârstă (până în opt ani), principiile alimentaţiei sunt diversitatea, cantitatea moderată şi calitatea maximă, iar toate acestea se traduc prin produse obţinute natural şi alternative naturale.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *