“Femeia de fier“, încă 4 ani la cârma gimnasticii!

474 0

După un interimar de 8 luni, Carmencita Constantin a fost aleasă cu unanimitate de voturi la șefia Federației Române de Gimnastică până în 2025

Cu o experiență de 23 de ani în management, reprezentând România la Comisia Europeană pe probleme de energie, mediu și finanțări UE, în prezent Director General în cadrul General Electric, Carmencita Constantin are succes și la șefia gimnasticii din România.

După un interimar de 8 luni, femeia de afaceri care are în subordine 500 de angajați, a fost aleasă cu unanimitate de voturi, 48, șefă pentru 4 ani la Federația Română de Gimnastică.

Din cauza pandemiei, Adunarea Generală a avut loc la Ploiești cu reguli stricte. “Mă simt responsabilă și emoționată pentru că ne așteaptă o perioadă economică extrem de grea. Cu emoție și cu dorință să nu facem niciun pas înapoi. Tot ce facem este să reconstruim“ –  Carmencita Constantin, președinte Federația Română de Gimnastică. 

Șefa de la gimnastică recunoaște că cele 8 luni de la conducerea federației au fost cea mai mare provocare a vieții.

“E o provocare foarte mare și singura de suflet din toată viața mea. Nu mi-aș fi iertat niciodată să nu încerc să ajut“ – Carmencita Constantin, președinte Federația Română de Gimnastică.

Nadia Comăneci, alături de Carmencita

 În timpul ședinței, cei prezenți au avut parte de o mare surpriză. Nadia Comăneci a sunat din America și a avut un mesaj pentru cei din sală.

“Mă bucur că am reușit să facem această legătură pentru că este foarte bine să învățăm unii de la alții, pentru că fiecare avem ceva de oferit pentru acest sport și pentru generația care practică acest sport. Abia aștept să vă văd și să scăpăm de această pandemie, că am stat destul închiși. Eu de aici, ajut cu absolut tot ce pot “- Nadia Comăneci.

Anul acesta va fi unul extrem de important pentru federația condusă de Carmencita Constantin, cu un campionat european, care va avea loc peste câteva săptămâni, și cu Jocurile Olimpice de la Tokyo, de la jumătatea lunii iulie, unde România va merge cu doi sportivi: Marian Drăgulescu și Maria Holbură.

La Campionatul European de la Basel, Larisa Iordache luptă să prindă biletul de Tokyo.

„Noi o susținem, ea simte această susținere, câteodată prea multă susținere se transformă în presiune,  dar nu e nimic, ea este un om foarte puternic. Suntem alături de ea și ne dorim enorm ca Larisa să reușească” – Carmencita Constantin, președinte Federația Română de Gimnastică.

Organigrama Federației Române de Gimnastică arată astfel:

Carmencita Constantin -președinte

Maria Fumea și Ioan Suciu – vicepreședinți

Ingrid Istrate – secretar general

Antrenori Federali:

Corina Moroșanu – gimnastică feminină

George Predescu – gimnastică masculină

Alina Grigore – gimnastică aerobică

Marian Drăgulescu – reprezentant al sportivilor

Membrii Biroului Executiv: Angela Gabriela CacoveanuIonuț CorlaciGina GogeanAdrian DurlăCristiana SpînuLiliana CosmaCiprian Tiberiu Hegyi.

Articole asemănătoare

Din inimă pentru sport

Postat de - 30 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterÎn Săptămâna Mondială a Inimii, fosta mare campioană Gabriela Szabo a participat alături de mai multe grupe de copii de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *