Simulările naţionale au continuat azi cu proba la Matematică

577 0

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, în perioada 29 – 31 martie 2021, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, împreună cu inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ, organizează simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII).

Potrivit acestui calendar, ieri, 29 martie 2021, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul acestei simulări – proba de limba și literatura română. În baza datelor preliminare transmise de inspectoratele școlare județene, au fost prezenți 124.931 de elevi (90.54% din totalul elevilor eligibili să susțină proba). Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori.

Elevii din partea minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Au fost eliminați pentru tentativă de fraudă trei elevi (2 elevi din județul Călărași, respectiv 1 elev din județul Timiș).

Cea mai ridicată rată de participare s-a înregistrat în județul Neamț (96,5%).

Elevii de clasa a VIII-a susţin, marţi, proba la Matematică, a doua din cadrul simulării pentru Evaluarea naţională.

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *