Gulii umplute cu ciuperci, o rețetă pentru perioada postului

1870 0

Natura ne oferă darurile ei necondiționat, este principalul furnizor de sănătate, iar nouă ne rămâne doar să îi mulțumim pentru ce primim și să oferim, la rândul nostru, cu bucurie.

Iată o reţetă simplă, uşor de preparat, o bună sursă de inspiraţie pentru această perioadă de post și nu numai:

Gulii umplute cu legume şi ciuperci (este indicat să alegem pentru această rețetă gulii micuțe, pentru că au un gust delicios):

Ingrediente:

  • Opt gulii;
  • Doi morcovi;
  • 200 grame ciuperci (eu am folosit pleurotus);
  • Un fir de praz sau trei fire de ceapă verde;
  • Două fire de usturoi verde;
  • Roşii tocate (dacă avem proaspete, ar fi ideal) sau suc de roşii (eu am folosit suc de roşii cu ardei, preparat în casă), ceapă, ardei gras;
  • Ulei vegetal, sare, piper, după gust;
  • Verdeţuri: pătrunjel, coriandru, salvie, mărar, după gust.

Mod de preparare:

Se curăţă legumele şi se spală.

Se pune apa la fiert şi, când începe să dea în clocot, se adaugă guliile.

Se fierb timp de zece minute, se scot, se scurg şi se face un căpăcel, în aşa fel încât să rămână marginea de un centimetru.

Se mărunţeşte jumătate din miezul guliilor şi se amestecă cu morcovul ras, cu ciupercile, usturoiul şi prazul sau ceapa, tăiate mărunt.

Se condimentează după gust, cu sare şi piper.

Se umplu guliile cu acest amestec şi se aşază într-un vas termorezistent, uns cu ulei.

Printre gulii, se aşază miezul rămas, tăiat bucăţele, precum şi ardei sau ceapă – tăiate fideluţă, dacă folosim roşii suc de roşii simplu.

Se bagă la cuptor pentru  25-30 minute, la 180 grade.

Se adaugă roşiile tocate sau sucul de roşii peste gulii şi în vas, se mai lasă la copt cinci minute.

Se servesc calde, cu verdeaţă tocată deasupra, după gust.

Vă doresc poftă bună!

Chifteluțe cu fulgi de ovăz – aromate, sățioase și sănătoase

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *