Interviu cu senatorul PNL de Vâlcea Claudia Banu

2602 0
  • Au trecut 3 luni de când sunteţi senator de Vâlcea în Parlamentul României. Apreciați că funcția de senator v-a adus o schimbare radicală în viaţa dumneavoastră?

R: Nu a fost o schimbare radicală pentru că eu sunt obişnuită cu munca, am avut și înainte un program încărcat, ca notar public sunt în slujba cetățeanului și trebuie să lucrezi uneori, chiar și peste program. Responsabilitatea unui notar este foarte mare, prin urmare, am intrat în parlament ca un om format, obişnuit să-şi asume responsabilitatea şi să fie conectat permanent la realitatea și la nevoile cetăţenilor, pe care îi reprezint.

  • Este greu sa fiţi senator membu al Comisiei de abuzuri a Senatului României? Pentru că, ne imaginăm că nu este deloc uşor, în vremurile acestea să gestionezi nemulţumirile oamenilor.

 R: Întradevăr, nu este o muncă uşoară, în fiecare săptămână am ședințe la două comisii: la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări și la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții. Toate propunerile legislative trec prin Comisia juridică unde se verifică legalitatea lor. Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții primeşte zeci de sesizări săptămânal și noi, membrii comisiei le analizăm, pe fiecare în parte, audiem chiar si petenţii şi-i îndrumăm spre rezolvare către autorităţile competente.

Pe această cale, îi încurajez pe cei care se simt neîndreptățiți și care consideră că drepturile și interesele legitime le-au fost încălcate să se adreseze cu încredere acestei comisii.

  • Aţi vorbit pâna acum de la Tribuna Parlamentului? Aţi avut iniţiative parlamentare?

R: Am fost inițiator, împreună cu colegii mei parlamentari, la mai multe propuneri legislative pe teme diverse cum ar fi: locuințele, educația și vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan. Am luat cuvântul de la Tribună, a fost onorant să vorbesc colegilor mei senatori şi am pus în dezbatere un subiect extrem de sensibil: violenţa domestică. Această declarație politică s-a dorit a fi un semnal de alarmă pentru întreaga societate.

Am avut de asemenea, mai multe luări de cuvânt în plen și am adresat întrebări în ședința parlamentului către Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului, către Ministerul Finanțelor Publice, dar și Ministerului Muncii și Protecției Sociale, pe teme de interes național dar și local (IMM Invest, situația familiilor strămutate de la Ocnele Mari în 2009, violență domestică, maăsuri de susținere HORECA).

  • Aveţi audienţe în Judeţul Vâlcea? Unde vă pot gasi cetăţenii care doresc să vă ceară sprijinul?

R: Toţi oamenii din Judeţul Vâlcea trebuie să ştie că au în mine un sprijin şi că mă pot găsi la cabinetul meu situat în Strada Carol I, Nr 30 D, în ziua de joi de la orele 16:00-18:00, la Ramnicu Valcea şi la Horezu, după programarea prealabilă a audienţei. La cabinetul meu din Ramnicu Vâlcea lucrează de luni până vineri doi consilieri care preiau fiecare caz în parte şi stabilesc audienţele la numărul de telefon 0754 219 880.

Pentru a exista o comunicare eficientă cu tinerii, și în contextual pandemiei, am deschis o pagină de instagram claudia.mihaela1974.

Doamna Senator, vă mulțumim pentru această primă sinteză și vă urăm succes în continuare!

Curierul de Râmnic

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *