Drumul județean dintre Malaia și Ciungetu este reabilitat

1770 0

Drumul Județean 701D, din zona Ciungetu, aparținând comunei Malaia, se află într-un proces de asfaltare, de la începutul lunii aprilie. De operațiune se ocupă RAJDP Vâlcea (Regia Autonomă Județeană Drumuri și Poduri), iar asfaltul este produs la noua stație RAJDP din comuna Galicea.

Capacitatea de producție a stației de asfalt, aflată în dotarea RAJDP Vâlcea, este de 160 tone/oră. Tehnologia avansată folosită în această staţie oferă siguranța producerii unei mixturi asfaltice de calitate. Fără sprijinul Consiliului Județean, RAJDP Vâlcea nu ar fi putut achiziționa această stație de asfalt. În sensul creșterii eficienței și a calității lucrărilor pe drumurile județene, CJ Vâlcea va achiziționa încă două utilaje moderne care vor completa parcul de utilaje al Regiei.

Instituția fiind subordonată Consiliului Județean Vâlcea, periodic, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, se deplasează la lucrările din județ, pentru  a se asigura că toate merg bine, că sunt în grafic și calitatea lucrărilor este corespunzătoare. Intenția lui Rădulescu este ca acest drum județean să fie asfaltat începând din DN7 A, urmând Valea Latoriței și până la Ciungetu.

Deși CJ a primit cu 5 milioane de lei mai puțin decât anul trecut pentru reabilitarea drumurilor județene, acest sector de drum nu va fi neglijat, ci vor continua lucrările. Rădulescu e de părere că este unul din cele mai frumoase drumuri turistice din județ și speră că la anul va fi gata.

Intradevăr, Ciungetu prezintă interes turistic, în zonă fiind numeroase pensiuni și cabane, iar muntele este aproape, cu tot ce înseamnă el. Din localitate, cu o mașină de teren bună, se poate ajunge, fie pe Drumul Strategic, fie, urmând firul Latoriței, către lacurile Galbenu și Petrimanu, de unde vă așteaptă, de asemenea, trasee montane deosebit de frumoase, către Moara Dracilor și Iezerul Latoriței, însă de la Ciungetu până la Petrimanu, starea drumului este necorespunzătoare, acesta nefiind reabilitat, probabil, niciodată. Este vorba de o porțiune însemnată, care ar presupune sume importante, deocamdată, mai mult ca sigur, nedisponibile.
K.R.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *